RWE plyn

RWE plyn

Změnou poskytovatele plynu můžete výrazně ušetřit
Autor obrázku: Stilgherrian

Problémem velkých poskytovatelů plynu může být jejich neosobní přístup k zákazníkům. Toto se často nelíbí samotným zákazníkům, protože je logické, že pocit bezmoci je veliký a lidé jsou tak často pouhými otroky bez možností jakékoliv změny. S nástupem konkurence do oblasti poskytování energií, jako je elektřina, plyn, ale i voda, vidíme značné změny. Velké společnosti přicházejí s výhodnými nabídkami, slevami a bonusy a zákaznickými kluby. Vyplatí se zůstat u svého poskytovatele nebo je lepší změna?

Dvakrát měř, jednou…

Na internetu nalezneme mnoho srovnávačů, díky kterým lze zjistit, jestli je například lepší poskytovatel velký, jako je RWE plyn, nebo je vhodnější využívat služby poskytovatele menšího. Zamysleme se však nad tím, kde budeme mít lepší jistoty, kde je lepší klientský servis a jestli se vyplatí i přes jasná rizika přejít k malému neznámému poskytovateli. Pravděpodobně největším tahákem v současné době je cena. Pro nízkou cenu jsme ochotni udělat cokoliv.

Výhody u velkých poskytovatelů jsou zřejmé. Jasná a silná podpora z jeho strany, servis je zajištěn po dobu 24 hodin, nabízí nám i různé zákaznické akce nebo slevy a díky jeho silné pozici na trhu máme určitou jistotu. Profesionální přístup a služby na úrovni jsou samozřejmostí. Pokud se dostaneme do srovnávání cen, může nastat problém. Nově vznikající společnosti nabízejí výhodnější ceny, ovšem s malou zkušeností a často se můžeme setkat i s horší dostupností servisu a tím i problém v případě poruchy. Je tak lepší vyšší cena a jistota nebo ušetříme, ale s jistým rizikem?

Konkrétní zkušenosti vedou

Oblíbené společnosti a poskytovatelé mohou být tím nejlepším vodítkem. Velcí poskytovatelé, například již zmíněná RWE plyn nabízí konkrétní podmínky s jistotou služeb za každých podmínek. Přemýšlíme-li však o změně, určitě se informujme například na internetu. Uživatelské reference a recenze jsou tím nejlepší, protože zkušenost je jasná a neměnná.

Máte-li pocit, že se Vám snad Váš poskytovatel příliš nevěnuje, nebojte se mu připomenout. Zavolejte na infolinku, informujte se na nové služby a zeptejte se na konkrétné slevové nabídky i pro Vás. Třeba se budete divit, o co vlastně přicházíte a že změna by byla úplně zbytečná.