Překlenovací úvěr jako alternativa hypotéky

Překlenovací úvěr jako alternativa hypotéky

preklenovaci-uverDostali jste se do situace, kdy potřebujete okamžitě peníze na bydlení? Nemáte naspořeno? Pokud máte stavební spoření, ale v současné době ještě nesplňujete podmínky pro získání úvěru ze stavebního spoření, je pro vás meziúvěr nebo také překlenovací úvěr nejlepším řešením.

Překlenovací úvěr vám může spořitelna poskytnout do takové částky, na kterou jste uzavřeli smlouvu o stavebním spoření. Úroková sazba je však vyšší než u stavebního úvěru a je to tím, že je odvozena od běžných úroků. Až splníte podmínky pro přidělení stavebního úvěru, tak se vámi naspořenou částkou navýšenou o úroky splatí poměrná část překlenovacího úvěru a zbytek dluhu se automaticky převede na stavební úvěr. Během doby, kdy bude trvat překlenovací úvěr, budete platit pouze sjednané úroky, jakmile dojde k přechodu na stavební úvěr, budete splácet jistinu a úrok v minimální výši spoření, na který jste uzavřeli smlouvu o stavením spoření.

Úroková sazba stavebního úvěru je pevná po celou dobu splácení úvěru a stavební spořitelna ji nemůže za žádných okolností měnit.
Pokud jste už stihli něco naspořit, tak takový překlenovací úvěr pro vás bude mnohem výhodnější, než pokud byste neměli naspořeno nic. Další možností je také na účet stavebního spoření vložit určitou částku. Pokud si zažádáte o překlenovací úvěr, tak se vám může stát, že zaplatíte další poplatky, přesně podle situace, ve které se nacházíte. Můžete například zaplatit poplatek za předčasné splacení překlenovacího úvěru nebo za změnu cílové částky či tarifu, nebo pokud budete měnit podmínky zabezpečení úvěru.

Zajímá vás, jaké jsou hlavní výhody překlenovacího úvěru? Úroková sazba je již od 3,4 % ročně, překlenovací úvěr můžete získat až do výše vašeho stavebního spoření, můžete využít za daných podmínek úvěr bez zajištění až do výše 500 000 Kč a také překlenovací úvěr s nulovou akontací. Sjednanou částku můžete čerpat podle svých potřeb, tedy zálohově, jednorázově nebo postupně a zaplacené úroky z tohoto úvěru si můžete odepsat z daní.

Překlenovací úvěry jsou výhodné a v posledních letech se o nich dá hovořit jako o konkurenci hypotéčních úvěrů.