Pletivo a novostavba? Kam se hrabe dřevo!

drátěný plot
drátěný plot, Autor obrázku: Lisa Williams

Pletivové ploty jsou často označovány za nevzhledné a nepoužitelné druhy oplocení, které se nehodí ani na ohraničení pozemků a už vůbec na jako použití novostavby. Opak je ale pravdou. Právě pletivo neboli klasická drátěnka, může být moderním oplocením, které nabídne jak ochranu před nevítanými hosty, ale nabízí i dlouhou životnost a navíc ani nijak nekazí výhled z oploceného pozemku.

Drátěnka není nevkusná!

Všichni známe drátěné oplocení, které se používalo kolem zahrad nebo domů. Za pár let se na takovém plotu objevila rez a postupně se pustila do jednotlivých ok. Ta se proměnila v nevzhledné hnědé spletence rzi a to do takové míry, až rez doslova prožrala dráty a plot se začal lámat a rozpadat. Ideální pro vniknutí na pozemek a ještě pro jasné vítězství v soutěži o nejhorší oplocení.

Moderní metody se však projevily i do pletivových oplocení a tak lze s jistotou říci, že jsou vhodná pletiva na zahradu či pro dům s absolutní jistotou. Pletiva jsou totiž řádně ošetřena a nedochází tak k nevzhlednému napadení rzí a následnému rozpadu.

Moderní plot za málo peněz

Pletivo je v současné době ideálním řešením, co se týče oplocení a ochrany pozemku. Nekorodují, nerozpadají se, udrží si svůj vzhled po dlouhou dobu, nabízí jistou a funkční ochranu a nekazí dojem z oplocené krajiny a nebrání ani tak výhledu z našeho pozemku.

Moderní pletivo poplastované – Pletiva Dobrý nabízí jistou funkčnost a dlouhou životnost. Poplastované pletivo je možné si pořídit například v zelené barvě. To se hodí k použití oplocení zahrady, ale i lesíku nebo jiného pozemku v přírodě, aniž by byl narušen ráz a vzhled krajiny. Díky plastové vrstvě na pletivu je zajištěna velmi dlouhá životnost a neměnný vzhled. Pokud přeci jen nechceme plast, můžeme zvolit klasické pletivo, které je chráněno vrstvou zinku a nedochází ke korozi a k rozpadu oplocení. Navíc jsou finančně velmi výhodné a tak celková cena plotu nepřesáhne částku několika tisíc.