Využijte stínidla na terase nebo balkoně!

Využijte stínidla na terase nebo balkoně!

Autor obrázku: takomabibelot

Léto je pomalu již v plném proudu a tak se sluníčko ukazuje ve své největší síle. Chvilky n terase nebo na balkoně se tak mohou změnit ve výheň a veškerá zábava bude stát jen kvůli nepříjemnému slunci. Jak se na to připravit a co když přijde nečekaný deštík?

Udělejte si vlastní stín!

Žhnoucí sluneční paprsky je třeba nějak zastavit. A není nic jednoduššího, než si pořídit žaluzie do oken. Máme hned několik druhů a tak si můžeme vybrat přesně ty, které nám budou vyhovovat. Navíc díky příjemným cenám, které právě na internetu můžeme najít, toto není nijak vysoká investice. Navíc mohou mít žaluzie i více funkcí.

Žaluzie si můžeme pořídit vnitřní anebo venkovní. Na první pohled není rozdíl nijak velký, ale podívejme se na to blíže. Venkovní žaluzie mohou být větší, bytelnější, budou tvořit jistý estetický prvek našeho balkonu nebo terasy. Mohou být například dřevěné. Jejich funkcí je stínění a ochrana před sluncem, ale mohou značně chránit okna například před silným krupobitím. Vnitřní žaluzie jsou zpravidla levnější. Mají menší rozměry, mohou být klidně papírové, což je jedna z nejlevnějších variant vůbec. Jejich funkcí je hlavně kvalitní stínění.

Jako u moře…

Chcete-li si vylepšit vzhled balkonu nebo terasy, jistě lze doporučit markýzy. Skvělým tipem jsou pak markýzy Praha. V našem hlavním městě naleznete obrovskou škálu prodejců a tak si můžete vybrat i z mnoha cenových relací a druhů. Příliš se však nedoporučuje nakupovat markýzy u prodejců s levným zbožím či ze supermarketů. Markýzy jsou sice velmi levné, ale často nevydrží dlouho a jsou velmi poruchové, co se týče samotného ovládání.

Markýzy mají široké uplatnění. Jsou klasickým stínidlem, které známe především z jižních států Středomoří. Markýzy jsou ale i efektivní ochranou před nečekaným deštíkem. Mají velmi vysokou estetickou hodnotu a mohou našemu balkonu nebo terase přidat na kráse. Mnohé zajímavosti markýzy nabízejí již dlouhá staletí. Ať je to využití u malých krámků a stánků, tak jej ale využívají i velké restaurace na svých předzahrádkách nebo i luxusní obchody.