Plot snadno a rychle? Podívejme se na nabídky trhu!

Plot snadno a rychle? Podívejme se na nabídky trhu!

Autor obrázku: seier+seier

Čeká vás výstavba nového plotu nebo se chystáte na rekonstrukci? A obáváte se, jaký plot si pořídit a neradi byste za něj nechali roční úspory? Současný trh nabízí velké množství moderních plotů, které mohou být z klasických přírodních materiálů, ale mohou je také jen a pouze imitovat. Vyplatí se tedy kamenný plot nebo raději klasický plot z pletiva?

Kameny nebo dřevo

Na vrcholu oblíbenosti se drží tradiční materiály, jako je kámen a dřevo. Kupodivu jej dohání ale i pletivový plot. Oblíbené je poplastované pletivo, které má velmi dlouhou životnost. Současný trh ale nabízí mnohem širší možnosti. Můžete si tak udělat plot z betonových valů, klasickou kamennou zídku nebo i železnou mříž, která může být různě zdobená.

Jak jsme si již řekli, oblíbené jsou klasické tradiční materiály, jako je dřevo, kámen nebo kov. Dotahují je ale i neobvyklé kombinace, jako je kombinace plastu a betonu nebo moderní nízké ploty s betonovým základem a zdobenou mříží.

Nejlevnější variantou je ale pletivo

Pokud však hledáte opravdu nejlevnější variantu, je pro vás asi nejlepší volbou pletivo, někdy také přezdívaný plot jako drátěnka. Je to pletivo, často pletivo pvc s ochranou, které má pak velmi dlouhou životnost a může mít i různé zbarvení. Například takový zelený plot hned lépe splyne s okolím, než jeho klasické nebarvená varianta.

Pletiva jsou ale oblíbena i z důvodu, že se tento plot velmi snadno postaví a rozloží. Není to tedy jen díky finanční stránce, která je více než pozitivní.

Kde kupujeme?

Ať je to pletivo poplastované, tedy klasický drátěný plot nebo plot z kamene či dřeva, pořídit je můžeme v hobby marketech, ale i na internetu. Právě koupě po internetu může být levnější a vhodnější variantou, než nakupování v kamenných obchodech. Ušetříte za dopravu, vyberete si plot z pohodlí domova a ušetříte mnoho času. Podívejte se na internetu a uvidíte, kolik druhů plotů vlastně existuje.