Kdy se pustit do rekonstrukce a úklidu garáže? Právě teď!

rolovaci-garazova-vrataPodzim nám právě teď začal a zima se blíží stále rychleji. Přestože se dny zkracují, léto je již v nedohlednu, měli bychom ukončit venkovní práce a vrhnout se na interiéry a vnitřky. Právě teď je tak ideální doba na výměnu garážových vrat, generální úklid nebo jenom revizi, co je v garáži vlastně nadbytečné.

Neprošvihněte podzimní výprodeje

Než se vlastně do rekonstrukce pustíte, určitě navštivte podzimní výprodeje. Proč? Kdy jindy přece nakoupíte zahradní techniku, věci do garáže, stavebniny či jiné potřeby za tak skvělé ceny. To samé ale například platí i pro garážová vrata. Podzim je konečnou sezónou, kdy se prodejci zbavují zboží tohoto roku. Na Vánoce se již objevují nové katalogy a v zimě často přichází nová sezóna. A ušetřit tak lze až desítky procent z původní ceny!

Nakupování se tak vyplatí v mnoha obchodech. Mohou to být o obyčejné hobby markety nebo hyper markety, ale i specializované prodejny nebo internetové obchody. Rozhodně je ale vhodné se informovat, zda zboží není nějak poškozené nebo rozbité, protože jsou někdy výprodeje zaměňovány za prodej poškozeného zboží.

Generální úklid a rekonstrukce

Jak jsme si již řekli, podzim může být skvělý čas pro celkový úklid, kontrolu a rekonstrukci garáže. Proč? Venku stále ještě není taková zima, ale přesto pokud budeme někde něco natírat, opravovat či rekonstruovat, vše snadno zaschne a vytuhne. Hodí se to i kvůli uskladnění sezónních věcí.

Určitě zkontrolujte ale i všechny chemikálie, barvy a ředidla. Jelikož se v garáži pak často nevětrá, mohlo by při delším pobytu dojít k poškození zdraví. Zkontrolujeme i výbavu na zimu a připravme si ji na kraj garáže. Ať pak hrablo, lopatu a sůl při nečekané nadílce nehledáme.