Okna: Plast nebo dřevo?

Chystáte se vybírat okna pro svůj domov? A už jste se rozhodli, zda sáhnete po plastových či dřevěných oknech? Zjistěte s námi, jaké jsou jejich přednosti i nevýhody a zda se hodí zrovna pro Vás!

Plastová okna: Jsou skutečně nezničitelná?

Plastová okna jsou jednou z nejčastějších alternativ a často jsou považována za téměř nezničitelná.

Jako přednosti plastových oken je označována barevná stálost, tepelná nepropustnost a především přijatelná cena. Dále je oceňována jejich pevnost a dlouholetá odolnost. Plastová okna nevyžadují téměř žádnou údržbu.

Díky čemu jsou tak pevná a odolná? Ocelové výztuze, která je ukrytá v rámech i křídlech okna vděčí za svou odolnost i pevnost. Odolnost také zvyšuje kování, které slouží jako izolace a současně jako ochrana proti násilné manipulaci.

Dřevěná okna: Zapomeňte na vlhkem zkroucená okna!

Co mají moderní dřevěná okna společného s tradičními okny? Nic. Dříve netěsnící, profukující a vlhkem zkroucená okna jsou minulostí. Jejich nástupci se mohou pyšnit stejnou mírou odolnosti jako okna plastová. Dřevěná okna jsou odolná všem povětrnostním vlivům a vždy si drží svůj tvar.

Jaké vybrat dřevo? Platí, že čím tvrdší dřevo zvolíte, tím zaručíte svým oknům delší životnost. Měkčí dřevo má naopak lepší izolační vlastnosti. (zdroj: iDnes.cz) Můžete ale vybírat nejen z typů dřeva, ale také z široké škály barevných provedení. Dřevěná okna si vždy zachovávají nenapodobitelnou kresbu, která se stane ozdobou každého domu.

Tip: Víte, kde pořídíte nejen plastová i dřevěná okna? Na www.oknoplastik.cz ! Odborníci z oknoplastik.cz jsou vždy připraveni Vám pomoci s hledáním toho nejlepšího řešení právě pro Váš domov.

Tak která?

Dřevěná i plastová okna se vyznačují vysokou odolností, jsou oceňována za perfektní izolační schopnosti! Podle čeho se tedy rozhodnout? V čem se liší? Plastová okna nabízejí maximální komfort, zatímco o dřevěná okna vyžadují občasnou údržbu. Liší se také v pořizovací ceně. Plastová okna bývají lacinější, ale vůně dřeva je k nezaplacení. Nebo ne?

Plastová i dřevěná okna nabízejí obdobnou míru izolace i odolnosti, proto ani s jedním typem nemůžete šlápnout vedle. Rozhodnout se můžete třeba podle vzhledu.