Rozestavěný dům je nutné zabezpečit

Rozestavěný dům je nutné zabezpečit

Stavba domu patří mezi poměrně příjemné období v životě člověka. Je pravda, že mnohdy musí stavitel věnovat stavbě obrovské množství času, který by mohl využít i jinak, nicméně výsledek zcela určitě stojí zato. O to horší jsou situace, kdy stavebník nechá svůj rozestavěný domek bez dozoru, jednoho krásného dne se jde podívat na průběh stavebních prací a zjistí, že mu chybí kabely ve zdech a také některé domácí spotřebiče, jež měl již v krabicích nachystány pro pozdější použití. Tento moment způsobí šok, kterému lze přitom vcelku pohodlně předcházet. Jak? Instalací toho správného zabezpečovacího systému.

Možnosti zabezpečení

Zabezpečit svou novostavbu můžete hned několika různými způsoby, přičemž klasikou je instalace zabezpečovacího zařízení, které se vám ostatně bude hodit i době, kdy již bude domek dokončený a vy v něm budete bydlet. Druhou alternativou je zabezpečení vlastního bydlení za pomocí vypůjčeného systému. Tato možnost se vztahuje především na období stavby, kdy je domek nejvíce ohrožen!

Jak funguje zabezpečení stavby

Zabezpečovací zařízení funguje na principu alarmu. Jinými slovy, po celém interiéru domu jsou rozmístěny vhodným a co nejefektivnějším způsobem fotobuňky, které hlídají, aby se dovnitř nedostal bez upozornění žádný nezvaný host. V momentu, kdy se dostane tento člověk do dosahu fotobuňky, je vyslán signál do centrálního panelu. Ten je optimální umístit ke vchodu konkrétní budovy. Právě na něm totiž zadáváme číselný kód fungující jako spouštěč zabezpečovací jednotky. Další nedílnou součástí zabezpečení je siréna, která se spustí v případě narušení prostoru. Instalovat si můžete i alarm, který upozorní při nečekané návštěvě SMS zprávou.

O zlodějích budete vědět obratem

Nečekaná návštěva si příliš neužije pobytu ve vaší stavbě, jelikož její soukromí bude narušeno jednak hlukem sirény a jednak také upozorněním prostřednictvím textové zprávy, která vám jako majiteli nemovitosti přijde na mobilní telefon. Nechcete-li bránit svůj majetek sami, můžete se klidně spolehnout i na připojení celkového zabezpečení domu na pult centralizované ochrany. Ten je v případě narušení prostoru řešit celou situaci maximálně efektivně a citlivě.