Dům za milion, jeho stavba je reálná

Dům za milion, jeho stavba je reálná

Když lidé přemýšlejí o tom, že si postaví vlastní rodinný dům, často se musí přizpůsobit financím. Pokud jsme si jistí, že chceme mít dům za milion, tak rozpočet přizpůsobujeme této ceně. Dnes se ani nevyplatí nechat si postavit dům na klíč. Dům na klíč totiž cenově přesahuje částku milion. Dům za milion se dá pořídit, ale musí se dávat pozor při výběru domu s cenou za milion.

Autor obrázku: Martin Pettitt

Pořídit dům za milion lze, ale je to s velkými obtížemi. Hlavně se při výběru domu za milion nenechte nalákat každým inzerátem. Protože v inzerátu klidně může být uvedeno, že dům se prodává za milion, ale skutečnost je potom úplně jiná. Když se započítají další náklady a výdaje, částka je vyšší. A to dokonce o sta tisíce.

Dům za milion pořídíte, ale v případě že chcete novostavbu, to bude obtížné. Většinou se dá za milion pořídit dům, který spíše připomíná zchátralou boudu či zahradní domek. Což většina lidí nepotřebuje. Takže pokud chcete dům za milion, hledejte řešení ve svépomoci.

V dnešní době, kdy se snížily ceny domů, lze vybudovat dům za milion. Stavbu domu provedete i s omezenými finančními prostředky. Výhodou, která vám může přinést úsporu na vybudování domu za milion, je vlastní pozemek. Pokud vlastníte pozemek, náklady na stavbu domu za milion se sníží.

Ovšem ekonomická stavba domu za milion vyžaduje mnohem větší zapojení vlastních sil. Zapojením vlastních sil ušetříte prostředky, protože si dům za milion postavíte svépomocí. Pokud přece jen uvažujete o stavební firmě, využijte následující tipy, jak ušetřit. Stavební firmy totiž velmi často lákají zákazníky na nepravdivou reklamu. Často tak vydělávají na provizích, které zbytečně navýší.

První věc, na kterou je vhodné dát si pozor při stavbě domu za milion je cena materiálu. Stavební firmy totiž nejvíce peněž vydělávají právě na provizích stavebního materiálu, který sami zakoupí. Jejich mottem je zakoupení materiálu, který je několikanásobně dražší než stejně kvalitní materiál v levnější alternativě. Stavební firmy tak získají provizi od obchodníka, ale stavba domu se několikanásobně prodraží. Takže pokud chcete dům za milion postavený stavební firmou, zařiďte si nákup materiálu sami.

Dalším užitečným tipem pro dům za milion je zpracování projektu domu svépomocí. Tento projekt si můžete nechat zpracovat u stavební firmy, která se projektováním domu svépomocí zabývá. Pokud nechcete projekt od firmy, vyplatí se vám navštívit kurz s názvem „Stavba domu svépomocí“. Kurzy jsou po celé České republice a dostanete užitečné rady i pomoc s projektem domu za milion.

Poslední tipem, jak získat dům za milion je levný rodinný dům na klíč. Dnes se dá domluvit i s firmami, které provádí výstavbu domů na klíč na cenové hodnotě domu. Dům za milion tak bude chytře navržený, s tím, že sami budete vědět, kde se dá ušetřit. Navíc pokud si necháte postavit nízkoenergetický dům, tak vám milion na jeho pořízení stačí.