Jak si vybrat správný podklad (rošt) pod matraci?

Jak si vybrat správný podklad (rošt) pod matraci?

matrace - detail
matrace – detail, Autor obrázku: ryan bieber

Kvalitní matrace je základem pro zdravý a plnohodnotný spánek, ale je nutné její přínosné vlastnosti podpořit vhodným podkladem. Dnešní moderní postele obvykle obsahují lamelové rošty s úzkými lamelami, které dokážou velmi dobře podpořit a zvýraznit vlastnosti matrace. Lépe, než klasické pevné desky či laťové rošty.

Výběr správného roštu je stejně důležitý jako výběr matrace a je třeba mu věnovat náležitou pozornost. Záleží především na typu matrace, kterou zákazník vlastní. Například pro pěnovou matraci není vhodný rošt s velkými mezerami, protože by se mohla poškodit. Tyto informace poskytne dobrý prodejce.

Polohovatelné lamelové rošty jsou vhodné pro lidi, kteří postel nevyužívají pouze ke spánku, ale například také ke čtení, sledování filmů apod. či trpí jakýmkoliv onemocněním páteře. U tohoto typu je možné zdvihnout horní část těla či nohy, což pozitivně působí na páteř a také to je velmi pohodlné. Pozor je třeba dát na to, že ne všechny druhy matrací lze ohýbat, takže na polohovatelný rošt je třeba pořídit matraci, kterou lze ohýbat.

Druhým typem jsou elektricky polohovatelné lamelové rošty. Ty se nedoporučují starším lidem a lidem s onemocněním páteře. Pro ostatní ale nabízejí velmi pohodlnou a komfortní záležitost. Pomocí jediného tlačítka je totiž možné měnit polohu ležení. Na druhou stranu jsou tyto rošty samozřejmě podstatně finančně náročnější než běžné polohovatelné rošty.

Pokud máte kvalitní matraci, posilněte její kladné vlastnosti správným roštem (http://www.matrace-vegas.sk/rosty).