Přemýšlíte, jak zabezpečit váš majetek? Nechte se inspirovat.

Také se vám stalo, že ve vašem okolí někoho vykradli a vás to natolik vystrašilo, že jste se rozhodli informovat se na možnosti zabezpečení vaší nemovitosti? Anebo máte společnost, kde v noci nejste, a i když skýtá pouhé tři místnosti, neradi byste jednou ráno přišli a našli prostory bez důležitého, drahého vybavení? Ať tak, či tak, vždy je dobré být na nechtěnou návštěvu všudypřítomných zlodějů připraven a snažit se odcizení majetku předejít či zabránit.

Jaké jsou možnosti zabezpečení nemovitosti

Na výběr máte hned z několika druhů zabezpečení, po kterých můžete sáhnout. Jsou to:

Bezpečnostní fólie na sklo – i když se to nemusí zdát, poskytují bezpečnostní fólie skutečně ochranu proti vykradení. Slouží totiž jako mechanická zábrana a tak zpomalí rychlost vstupu pachatele do interiéru budovy. Také zamezuje vhození dovnitř cizí předměty, jako např. zápalné láhve, kameny, dlažební kostky či jiné. Bezpečnostní fólie chrání i před účinky talkové vlny na sklo při explozi.

Mimo bezpečnostní funkci mají fólie mnoho dalších. Barevné reflexní a nereflexní fólie fungují jako zábrana přenosu tepelné energie sklem, takže v létě brání průniku tepla a v zimě jeho úniku. Fólie brání před vysypáním skla a pořezání osob. Další funkcí fólie je, že zpomaluje šíření požáru, je odolná teplu a má samozhášecí efekt. Dále chrání před UV zářením, takže brání znehodnocování předmětů kvůli barevným změnám či jiným poškozením.

Vybrat si můžete ze čtyř různých typů. SCX, SC7, SC4 a SC2. Bezpečnostní fólie na sklo jsou skutečně vynikajícím vybavením mnoha nemovitostí.

Alarmy do bytu a domu – jsou dalším způsobem zabezpečení a stávají se stále běžnějším vybavením. Alarmy a elektronické zabezpečení spolehlivě používají domácnosti i firmy již mnoho let, takže je jejich technologie prověřena již velkým počtem instalací. Mohou signalizovat požár, únik vody nebo plynu, svým rozsahem zabezpečení jsou schopny přizpůsobit se zcela potřebám uživatele. Jejich montáž je možná i bez zásahu do omítky díky bezdrátovým prvkům pro “čistou“ instalaci tam, kde už je interiér hotov. Zvolit lze i přenos signalizace na mobilní telefon nebo na pult centralizované ochrany. Nabízí 24 hodinový servis.

EZS (elektronická zabezpečovací signalizace) se skládá z řady čidel, které fungují jako celek. Tímto způsobem je možné hlídat okna, dveře, pohyb v místnostech, rozbití oken, únik plynu, nebo požár. Snadné ovládání pomocí klávesnice s LCD displejem zvládne každý. Informaci o poplachu oznamuje siréna, automatické volání nebo SMS zpráva.

Bezpečnostní dveře – jsou dalším dobrým prvkem, jak zabezpečit nemovitost. Bezpečnostní zámky se uzamknou na více místech dveří a znesnadňují tak vstup nechtěným návštěvníkům. Stejně tak je důležitý materiál, ze kterého jsou vyrobeny.

Bezpečnostní mříže – jejich použití je možné jak na okna, tak na dveře, větrací šachty a jiné otvory, kterými by se dalo dostat dovnitř budov.

Více informací o zabezpečení nemovitostí najdete na internetových stránkách Next.cz. Taktéž vám rádi poradí s nejlepším řešením právě pro vaši nemovitost.