Vjezdové brány křídlové nebo posuvné?

Součástí každého oplocení rodinného domu by měly být také vchodové branky a vjezdové brány pro automobil. Provedení vjezdových bran je důležité a výběr by se rozhodně neměl podceňovat. Základními druhy jsou křídlové vjezdové brány a také posuvné brány. Každý druh má svá specifika a přednosti. Který se hodí k vašemu domu?

Záleží na umístění brány

Při výběru druhu vjezdové brány je vhodné kontaktovat výrobce a prodejce, který má v nabídce zastoupené oba druhy. Jen tak vám totiž poskytne nezaujaté a objektivní informace o obou typech a nebude upřednostňovat jen jeden druh. Na našem trhu takovou firmu lze najít například na unoal.cz. Společnost UNOAL s.r.o. je specializovaným výrobcem vjezdových bran, garážových vrat a stínění interiéru na našem území. v oblasti vjezdových bran nabízí posuvné i křídlové brány s možností volby manuálního i motorového otevírání. Oba druhy si nyní detailněji popíšeme.

Posuvné vjezdové brány

Pokud plánujete pro vjezd k domu nebo do areálu posuvnou vjezdovou bránu, musíte počítat s dostatečným prostorem vedle brány. Tento typ se totiž otevírá posuvným pohybem do strany. Nijak ale nezabírá prostor mezi plotem a domem. Hodí se tedy tam, kde je menší prostor mezi samotnou bránou a domem, a křídlová vrata by prostor ještě snižovala.

Křídlové brány

Křídlové vjezdové brány je možné volit v provedení s jedním nebo dvěma křídly. Ty se otevírají pohybem v pantech, jako dveře směrem dovnitř na pozemek. U tohoto druhu není vyžadován prostor vedle brány. Hodí se tedy i pro realizace, kdy je z jedné strany konec pozemku a z druhé strany vchodová branka. Je ale zapotřebí více místa na pozemku mezi bránou a domem. S autem je zapotřebí zajet dostatečně daleko, aby se křídla mohla pohodlně zavřít. Maximální možná šířka brány je do 4 m.