Dejte si pozor, abyste nenaletěli realitce

By: seier+seier

Realitní kanceláře, kterých je dnes celá řada, nejsou rozhodně něčím, co by to myslely dobře především s vámi. Bohužel, patří mezi ty, kteří si chtějí nasypat hlavně do své kapsy a to za co nejmenší možné úsilí. Ne vždy se vám budou chtít snažit pomoci a ne vždy to s vámi budou myslet dobře. Na co si tedy dát pozor a čemu se vyvarovat?

Pokud chcete prodat nemovitost, ptejte se na každý detail a pokud možno vše důležité si nechte zanést do smlouvy a na tom trvejte. Dost možná mají smlouvy předtištěné, ale vy rozhodně chtějte smlouvu vlastní. Jestliže se vám nebude cokoliv zdát, tak si najměte právníka a nechte si od něj poradit. Ve hře je velká spousta peněz a na to je třeba myslet.

Pokud potřebujete rychle peníze, musíte počítat s tím, že budete muset jít s cenou dolů. Chcete-li více peněz, tak si na prodej budete muset s největší pravděpodobností počkat. Pozor na to, pokud vám realitka slibuje peníze za nemovitost ihned s tím, že vaši nemovitost okamžitě odkoupí. Z pravidla vám je hned nikdy nedá, ale pouze je slíbí a jelikož v tomto umí právně kličkovat, jsou takřka nepolapitelní. Jestliže chcete svou nemovitost prodat skutečně výhodně, pak se obklopte pouze profesionály a prověřenými realitkami. Nemáte-li v realitní agentury důvěru, pak se pusťte do prodeje sami. Získáte tím více peněz, protože si nikdo nebude brát provize a nebude vás toužit ošidit.

Mnohem lepší investice bude do advokáta, který vám pomůže s věcmi pro vás důležitými, jako je sepsání smlouvy a s ostatními záležitostmi. Při sepsání smlouvy s realitní kanceláří chtějte, aby nebylo nic malými písmeny, aby vše bylo stejné a bez hvězdiček pod čarou. Tam totiž najdete nejvíce chytáků. Při jednání s realitní kanceláří se snažte co nejvíce dohlížet na jejich kroky a ptejte se na důvody, proč dělají to, či ono. Dost možná se vám bude zdát prodej přes realitku pohodlnější, ale zapřemýšlejte, proč tomu tak skutečně je.