Netradiční osvětlení

By: jinkazamah

Osvětlení patří mezi důležité součásti našeho domova, a proto bychom při výběru měli myslet hlavně na to, aby splňovalo nejen svou funkci, ale aby také zajímavě vypadalo a zapadalo do interiéru.

Světlo chtě nechtě musí ladit s interiérem. Proto je třeba dobře jeho koupi promyslet. Na trhu je neskutečné množství různých stylů světel. Dosti oblíbené se staly v poslední době bodovky, do módy se opět vrátily lustry. V jednu dobu se velmi často do bytů dávaly papírové koule, ale tam spíše šlo o cenu, než o estetičnost, i když pokud jste trošičku kreativní, tak jste mohli i z papírové koule udělat velmi zajímavý kousek, který vás vyšel na pár korun. Rozzářit svůj interiér můžete jakkoliv. Kromě stropních světel, si můžete do interiéru dát také lampy, které stojí na zemi a které vypadají také velmi zajímavě.

Vybírat můžete osvětlení rozličných povrchových úprav i materiálů a dokreslit k nim pak máte možnost atmosférou stylu. Pořídit si můžete světlo chromové, mosazné, zlaté, bílé, barevné, papírové, ale i látkové. Dostat se můžete jak k retro kouskům, tak i k moderním nadčasovým světlům v čisté linii.

Výrobci toho nabízejí skutečně mnoho. Vyberte si svůj styl. Každému z nás se líbí něco jiného a styl je čistě na nás. Je potřeba jej však umět dokonale sladit a to bývá často nemalý oříšek. V dnešní době, kdy máme možnost vybrat si z velkého množství nejen světel, ale nábytku jako takového, dává každý z nás do své domácnosti kus svého já, které ho prozrazuje stylem.

Pokud přijdeme k někomu domů, tak se o něm dozvíme strašně moc. Zjistíme, jaké jsou jeho finanční možnosti, jestli je romantik, jestli má raději moderní styl, nebo se rád vrací do minulosti, zda jde o člověka, který dbá na pořádek, nebo má raději svůj svět v podobě pořádného bince. Každý člověk je jiný a jeho domácnost o něm hodně napoví.