Stěhování je „horší než vyhořet“

By: Sunset Removals

Kdo jste se stěhoval, jistě víte, že není o co stát. Zabalit si všechny věci, odnosit je do auta, opět je vybalovat a nacházet jim nové místo, není vůbec snadné. Proto se také říká často, že stěhování je „horší než vyhoření“.

Samozřejmě to tak není, ale pokud jdete bydlet z jednoho místa na druhé, pak je to velmi náročné. Člověk neví co dřív, co vzít jako první a na co nezapomenout. Obzvláště těžké je potom stěhovat se od partnera, nebo od manžela a navíc i s dětmi.

Pokud vystěhováváte celý byt, tak vezmete kompletně vše a nemusíte řešit to, jestli jste někde něco zapomněli, nebo ne. Když se však stěhujete od někoho někam jinam, můžete velmi snadno zjistit, že něco chybí, protože jste na to zapomněli. Je tedy dobré projít každé místo vícekrát a opravdu dobře prostor zmapovat, abyste měli jistotu toho, že máte skutečně vše a že jste na nic nezapomněli. Často si vzpomeneme, až když už jsme přestěhovaní, že nám něco chybí. Jsou prostě věci, které se dají přehlédnout.

Pokud se stěhujete od někoho, tak vám to paradoxně zabere víc času, než když se stěhujete kompletně z celého bytu. Musíte přebírat věci, rozdělovat je na vaše a partnerovo a podobně.

Stěhování by mělo probíhat systematicky. Pokud to je možné, stěhujte místnost po místnosti. Nejprve věci z kuchyně převezte do nové kuchyně, potom věci z obývacího pokoje, ložnice, či pokoje vždy se stejným postupem. Je totiž velmi náročné orientovat se v rozbalených věcech rozložených bez rozmyslu po novém bytě či domě. Neustále byste je dávali z místa na místo, nevěděli byste, kam by se vám nejvíce hodily a ve které místnosti vlastně bylo to, či ono…

Stěhování není věcí, kterou sfouknete za pár hodin. Je to spíše otázka dnů a moment, kdy si sednete do hotového, je momentem, na který si budete muset chvilku počkat. Možná i potom co budete mít hotovo, budete hledat stále další věci, které budete chtít ještě doladit.

Finále ale stojí za to. Mít svůj domov, útulný, klidný, čistý a nový, to je to, co vás jistě požene vpřed.