Nevýhodnější hypotéka

By: Son of Groucho

Hypotéka je slovo, které nám v běžném životě často pomůže. Za ni si můžeme pořídit bydlení, ale i další různé věci. Je to i jedna z forem, jak zrekonstruovat bydlení stávající a můžeme jí dokonce refinancovat další hypotéku. Poskytuje nám jednoduše spoustu možností a využití.

Většina z nás ovšem při hledání nejvhodnější chce najít a získat tu s co nejlepšími kritérii. Trh je přesycen a zahlcen nabídkami hypoték. Poskytují je mimo bank i společnosti nebankovní. Máme tedy hodně možností, jak si vybrat. Jak ale získat tu nejvýhodnější hypotéku?

Nejvýhodnější hypotéka není ta, která vám nabídne nejnižší úroky. Většina lidí se při hledání zaměřuje na výši úrokové sazby. Zde nastává jedna z chyb při volbě… Úroky jsou důležité, ale kromě toho bychom měli sledovat i další podmínky. Nejvýhodnější je ta, která nezatíží váš rozpočet.

Zaměřte se při výběru i na reálné finanční zatížení. Zaměřte svou pozornost na to, jaké jsou poplatky za schválení, vedení účtu, ze kterého ji splácíte. Důležité je sledovat i výši poplatků při změnách parametrů. Pokud si zjistíte o tomto informace, můžete se dopracovat k nejvýhodnější možnosti.

Získání nejvýhodnější hypotéky totiž nejde testovat metodou omylů a pokusů. Není to rohlík, jehož cena je nezanedbatelná. Hypotéka je v prvé řadě finanční zátěž, kterou si musíte dobře rozmyslet. Vyplatí se pojišťovat si úroky a ostatní poplatky. Jedině tak dosáhnete na nejvýhodnější varianty.

Za nejvýhodnější hypotéku se dají považovat ty poskytované bankou. Banka má zaručenou sazbu úroků i fixaci. Ovšem i zde je dobré srovnat nabídky. V rámci konkurence se banky budou snažit poskytovat a nabízet výhodné hypotéky. Tím si na druhé straně chce banka přivést a zvýšit počet klientů. Rizikem jsou na straně druhé hypotéky poskytované nebankovními společnostmi. Všechny takové společnosti ale nemůžeme házet do jednoho pytle. Existují i slušné, které opravdu mohou nabídnout nejvýhodnější hypotéku.