Využíváte pomoci firmy nebo fyzické osoby k úklidu vašeho domu?

By: Pete

Mít paní na úklid je typické spíše pro Ameriku a u nás to není tak běžné, avšak i u nás se najde pár lidí, kteří si takovou služku pořizují i v naší republice, zejména lidé, kteří mají větší finance.

Proč si mám pořídit paní na úklid?

Mít doma paní, která bude za vás uklízet má mnoho výhod. Tou největší výhodou je to, že paní na úklid udělají pořádek za vás, takže vy ušetříte mnoho času, zejména pokud máte doma velké prostory. A tento ušetřený čas můžete použít k něčemu prospěšnějšímu, nejlépe pro své blízké a pro lidi, které máme rádi.

Nevýhody, které nás brzdí v pořizování paní na úklid

Paní na úklid není vždy výhrou, protože i na tomto povolání se najde něco, co by vám mohlo vadit. Jednou z těchto věcí je ta, že když bude u vás nějaká žena uklízet, tak projedete veškeré vaše věci, jako jsou poličky, skříně a šuplíky, čímž se nejen ztratí vaše soukromí, ale také může odhalit některá tajemství. Kromě toho většina žen, které uklízejí cizí domácnosti, jsou z ciziny a pak je ještě těžší najít si takovou, které byste důvěřovali na tolik, abyste jí nechali prohrabávat vaše soukromé věci.

Proč u nás paní na úklid nejsou tak běžné?

Pravdou je, že u nás lidé jednak nemají finance navíc, kterými by zaplatili paní na úklid, to si většinou mohou dovolit jen ti, kteří mají vysoce nadprůměrný plat. A dalším aspektem je to, že v naší republice není tak běžné, aby si lidé stavěli veliké, několikapatrové rodinné domy, protože mají vysoké náklady nejen na stavbu, ale také později na vodu, plyn či elektřinu a podobně. Takže je daleko běžnější, že se lidé stěhují do panelových bytů či malých domků a pokud jsou domy větší, tak se běžně stává, že zde žije více generací. A jelikož mají menší prostory, tak jim i úklid nezabere tolik času, aby si kvůli tomu museli pořizovat paní na úklid.

U nás se paní na úklid bere spíše jako prvek luxusu či přepychu, pro mnohé také zbytečnost, avšak i u nás se najdou domácnosti, které těchto služeb využívají.