Rekonstruujete obývací pokoj? Vyberte si praktickou, krásnou a dobře udržovatelnou sedací soupravu.

Mnozí z nás se právě v těchto měsících rozhodnou pro rekonstrukci interiéru. Je teplo, čas dovolených a práce tak jde dobře „od ruky“.

Jestliže i vy předěláváte obývák ke svému stylu, nebo jste si pořídili nový byt a chcete jej vybavit komfortně, funkčně a hezky, nezapomeňte na důležitou volbu správné sedací soupravy.

Volte z mnoha variant a vzhledů

Než sedačku koupíte, zvažte, kolik lidí na ni bude běžně usedat. Anebo pokud ne běžně, kolik míst by měla zajistit v případě, že máte širší rodinu, jež se k vám poměrně často staví na návštěvu.

Rozhodnout se můžete pro rohové sedačky, modely 3 2 1, rozkládací typy, sedačky ve tvaru U nebo lenošky. Jsou-li prostory obývacího pokoje ne příliš veliké, zalíbit by se vám mohla sedačka rohová. Dá se ji umístit do levého i pravého kouta, využijete tak prostor a získáte dostatek plochy k sezení.

Jste-li velká rodina, jistě vám přijde vhod sedací souprava U provedení. Pyšní se prostorností, nabízí pohodlí jak pro sezení, tak pro relaxaci u televize nebo jen takové lenošení.

Pro menší prostory jsou příhodné rozkládací sedačky. Nabízí možnost přespání kamarádů nebo rodiny, kteří se plánovaně či neplánovaně zdrží při večerním posezení, stejně tak, jako vám. K ležení poskytují dostatečně velkou a pohodlnou ležící plochu, jsou kvalitní a rozkládání zabere pouhý okamžik.

Kvalita, design, barevnost, množství doplňků

Všechny sedací soupravy nabízí mnoho barevných variant, použitých materiálů na potah, dají se jednoduše udržet v čistotě… Mají spoustu prakticky řešených vychytávek, mohou mít hodící se područky, různě velké opěrky, přídavné taburety, křesla atd.

Je jen na vás, co si dle svého vkusu vyberete. Jednobarevná varianta dodá místnosti eleganci a je dobře kombinovatelná, barevné modely prostor oživí a mohou se stát dominantním prvkem celého obývacího pokoje.