Když se vůně grilu a grilování line z vaší zahrady

Znáte to, když je venku krásné počasí a vy byste si rádi užili krásný letní den se vším všudy, k čemuž kromě sluníčka patří také grilované speciality. A nejlepší chuťovky z grilu, jsou ty, které si uděláte sami. Tak si kupte gril a hurá na to.

Romi / Pixabay

Potřebuji zahradní gril?

Mnozí lidé mají pocit, že zahradní gril zbytečně zabírá místo na zahradě a přidělává práci, avšak opak je pravdou, protože neexistuje lépe ochucené maso, než maso z ohně. Oheň je kouzelný, protože dokáže maso neobyčejně ochutit. Navíc výhodou je, že pokud si koupíte jistý druh grilu, tak jej můžete přemisťovat, a jednoduše si připravit speciality na dovolené a podobě.

Není gril, jako gril

Přestože se nám zdá, že gril je jen jeden, opak je pravdou. Je neuvěřitelná škála grilů, které si můžete vybírat podle vašich potřeb. Pokud potřebujete udělat maso, sýry či zeleninu pro svou rodinu a potřebujete gril, který můžete přibalit na dovolenou či ke známým, tak byste měli vybírat mezi menšími varianty, které jsou skladnější a lehčí. Naopak pokud chcete mít zahradní kuchyni, kde dominantou bude gril, tak byste se měli poohlížet po větších a kvalitních výrobcích. Samozřejmě, že si můžete vybírat i detaily, jako je vzhled grilu, ale jsou zde i důležité aspekty, což je zdroj tepla. Protože existují grily na dřevo, ale také na plyn a jiné materiály.

Zlatá klasika

Asi nejčastějším a velmi oblíbeným grilem je takový, jehož zdroj tepla je právě dřevo anebo uhlí, protože lidé říkají, že právě vůně dřeva dodává masu tu jedinečnou chuť. Navíc z tohoto materiálu máte daleko větší teplo, takže vaše maso bude rychlejší, avšak záleží na tom, jak propečené maso máte rádi. Navíc oheň je kouzelný sám o sobě a mnoho lidí to berou jako uklidňující aspekt, takže si kupují zahradní grily na dřevo, jen aby viděli oheň, protože například na plynovém grilu si takového ohně moc neužijí.

Plyn a elektřina jsou v módě

Dnes už má jen málo lidí přístup ke dřevu, a pokud chtějí grilovanou rybu či steak, tak si musí často dřevo kupovat, což není tak jednoduché, když bydlíte ve městě, proto také vznikají podobné varianty grilů, které jsou buďto na plyn či elektřinu. Tyto grily jsou pohodlné a navíc mají jednu velkou výhodou, kterou je to, že si sami můžete regulovat teplotu grilu. Avšak na druhou stranu lidé namítají, že je to stejné, jako by si maso dělali na sporáku na pánvi.

Grily, co umí všechno

Pokud se nemůžete rozhodnout, kterou variantu grilu postavíte na svou zahradu, tak byste se měli podívat na multifunkční grily, které mají více výhod. Samozřejmě, že si zde ugrilujete oblíbené speciality, avšak kromě toho si zde můžete třeba vyudit ryby či sýry. Navíc tyto zahradní grily, které mají více funkcí, jsou zdravější, protože je zde nádoba s vodní lázní, která zajišťuje, aby se do vašich pokrmů nedostaly škodlivé látky a výpary z ohně.

Vybrat si ten správný gril na svou zahradu není jednoduché, ale když si vyberete ten správný, tak si můžete vychutnat gurmánský zážitek přímo ze zahrady.