Dodejte do vašeho domova styl a útulno

hardwood-698871_1280Přemýšlíte nad rekonstrukcí vašeho domova a chcete, aby jednotlivé místnosti měly styl, a zároveň vždy navodily příjemný pocitu útulna? Každá rekonstrukce by se měla začít od podlahy, která dodá každému pokoji jiný rozměr. Pokud tíhnete k přírodě, pak pro vás budou ideální jednoznačně dřevěné podlahy. Sháníte-li podlahovou krytinu s bezkonkurenčními vlastnostmi? V tom případě vám doporučujeme oblíbené vinylové podlahy.

Dřevěné podlahy

Pokud jste příznivci přírodních materiálů, určitě doporučujeme vybírat mezi dřevěnými podlahami. Díky svému materiálu působí příjemně a hřejivě. Navíc každé prkno je originál, takže žádná podlaha není úplně stejná.

Pokud se rozhodnete pro dřevěnou podlahu, pak počítejte s tím, že pokládka zabere více času a rovněž vyžaduje náročnější údržbu. Každopádně za dotek přírody ve vašem domově to jistě za to stojí.

Přednosti dřevěných podlah

U dřeva je třeba ocenit jeho schopnost přijímat a vydávat vlhkost. Dále je dřevěná podlaha velice příjemná svou nášlapnou elasticitou. Díky elastičnosti chrání naše končetiny a klouby při chůzi a nárazech, a tím zabraňují také únavě svalů a vazů. Dřevo se nabíjí minimální statickou elektřinou na rozdíl od umělých krytin. Díky tomu pak podlaha nepřitahuje prach a jednodušeji se udržuje.

Dřevo rovněž nepodléhá hořlavosti, při požáru zuhelnatí pouze povrch, a na rozdíl od syntetických krytin neuvolňují výpary,které jsou škodlivé zdraví.

Možnosti dřevěných podlah:

  • masivní dřevěné podlahy na míru
  • plovoucí dřevěné podlahy
  • parkety
  • dřevěná prkna

Všechno dřevěné podlahové krytiny jsou k dostání z různých dřevin. Obecně platí, že nejčastěji používané jsou podlahy z dubu nebo buku. Na výběr jsou však ale i jiné dřeviny, např. smrk, pařený buk, borovice nebo další cizokrajné dřeviny.

Vinylové podlahy

Vinyl v posledních letech patří k revolučních podlahovým krytinám, neboť disponují řadou skvělých vlastností. Velice dobře se pokládají i udržují, což ocení každá hospodyňka. Jsou skvělé pro pokládku do mnoha místností, disponují totiž vysokou odolností vůči vlhkosti, vodě i mechanickému poškození. V případě jejího poškození lze konkrétní poškozený díl snadno a rychle vyměnit za nový.

Mezi další přednosti patří:

  • hygienický povrch
  • jsou ideální pro alergiky i domácí mazlíčky
  • tichý a pružný došlap, jsou šetrné ke kloubům
  • výborné tepelně izolační i akustické vlastnosti

Pokud tedy sháníte praktickou podlahovou krytinu, vinylová podlaha je určitě tou pravou. Ještě více příjemnou jsou poté v kombinaci s podlahovým topením.

Ať už si zvolíte přírodní dřevěné podlahy, nebo praktické vinylové podlahy na míru, vždy dbejte při výběru na kvalitu, váš pocit a parametry. Pokud si přesto nevíte rady s výběrem, doporučujeme obrátit se na firmu Koberce HIT – podlahy Praha, kteří vám velice rádi poradí. Zohlední váš interiér a na základě jejich bohatých zkušeností vám pomohou vybrat takovou podlahu, která perfektně zapadne do vašeho domova.