Život na vesnici či ve městě?

Lidé si vybírají různá místa, kde chtějí strávit zbytek svého života a prožít krásné zážitky, abychom měli na co vzpomínat. Avšak každý člověk má jiné cíle a hodnoty pro své vysněné prostředí, někdo preferuje města a jiní by zase raději bydleli na vesnici.

ArtsyBee / Pixabay

Jaké jsou výhody života ve městě?

Lidé si život ve městě často vybírají právě proto, že ve městě mají mnoho možností. Jednak je zde větší množství obchodů a jsou blízko sebe a déle otevřené. Takže si můžete kdykoliv odběhnout i pro maličkost, kdežto kdybyste bydleli na vesnici, tak se musíte spoléhat sami na sebe, protože to co nekoupíte hned, musíte na to čekat, až se obchod otevře. Také v malých obchůdcích na vesničkách je daleko menší výběr než ve velkých supermarketech, takže lidé z vesnic často jezdí na nákupy do města.

Samozřejmě, že ve městě je více možností, než je jen nakupování. Ve městě je daleko blíže do zaměstnání a také děti mají nejen blízko, ale také větší výběr v tom, kde budou studovat. Kromě toho jste neustále uvnitř dění, což je velkou výhodou pro lidi, kteří mají rádi večerní akce v klubech a podobné věci. Avšak pokud patříte mezi klasiky, kteří si raději užívají tradice, tak byste měli dát přednost vesnici, protože zde najdete klasické tradiční akce, jako je pochování basy anebo speciální plesy a podobné zajímavé akce.

Jaké jsou nevýhody života ve městě?

Pro někoho je velkou nevýhodou právě to, že jste uprostřed veškerého dění, protože je zde plno cizích lidí a hlavně hluk, což může některým překážet. Kromě toho je život ve městě nevhodný pro rodiny s malými dětmi, protože je nemůžete bez kontroly pustit ven, jelikož tam jezdí spousta aut a vy byste se neustále báli, aby se vašemu dítěti něco nestalo, kromě toho ve městě má dítě méně možností k tomu, kam by si mohlo jít hrát. A další nevýhodou může být poměrně nezdravé ovzduší.

Proč dát přednost životu na vesnici?

Na vesnici jste sice trochu omezení a často potřebujete jít do města nejen na nákup, ale také v případě služeb, mnohdy také do práce či děti do školy a podobně. Avšak přesto jsou lidé, kteří by vesnici za město nikdy nevyměnili, protože vesnice má své kouzlo. Lidé se mezi sebou znají, snaží si navzájem pomáhat. Kromě toho na vesnici mají lidé blízko k přírodě a mohou nejen pobývat na čistém vzduchu, ale také se procházet, což je prospěšné pro vaše zdraví.

Jsou lidé, kteří dávají přednost životu ve městě a jdou i takoví, kteří preferují vesnici. Vesnice i město má své výhody a nevýhody a každý ať si vyberete tu možnost, která je mu blíže.