Designový obkladový kámen promění váš domov k nepoznání

Obklad je poměrně rychlou a snadnou variantou, jak exteriér nebo interiér stavby vylepšit a dopřát jí nový vzhled. K moderním a zároveň tradičním způsobům obložení patří kamenné nebo cihlové obklady. Stěny mohou získat jak přírodní, tak i industriální vzhled, záleží na provedení a volbě obkladů. Pokud jste milovníci jednoduchosti a minimalismu, jde o volbu právě pro vás.

Kamenné obklady mají své kouzlo a vytvoří v domě jedinečnou atmosféru, kterou výmalba nebo klasické keramické obklady v žádném případě nemohou nahradit. Přírodní kamenní vnitřní i venkovní obklady jsou velmi luxusní záležitostí. Zaplatíte za ně sice více než za jiné typy nebo náhražky z betonu, buďte si ale jisti, že tato investice se vám vyplatí. Představují kus nefalšované, drsné přírody přímo u vás doma. Obklady se lepí tak, aby nebyly vidět spoje a výsledek působil celistvě.

Z jakých druhů kamene se kamenný obklad vyrábí nejčastěji? Jedná se o pískovec, břidlici nebo kvarcit zvaný také křemenec. K nejtmavším patří břidlicové obklady s typickým „narezlým“ vzhledem. Pískovcové kamenné obklady mají naopak teplé tóny. Potřebujete originální obklad chodníku, bazénu nebo terasy? Vsaďte na kvarcit. Kamenné obložené se bude výborně vyjímat i ve vašem podniku, například v restauraci.

Jaké jsou nejdůležitější vlastnosti kamenných obkladů? Je to především jejich univerzálnost. Hodí se na fasádu, jako vnitřní i venkovní obklady nebo stylové krbové obestavby pro jejich žáruvzdornost. Potěší vás jejich odolnost, skvělé izolační schopnosti a výjimečně dlouhá životnost. Jsou takřka nezničitelné, odolávají rozmarům počasí a v interiéru je můžete umístit do každé místnosti, kde se vám budou líbit, třeba i do koupelny nebo kuchyně. Kámen nevyžaduje speciální údržbu ani zacházení. Určitě stojí za vyzdvihnutí také ekologická nezávadnost.