Když je inspirací moderní obraz

Umění je jeden krásný a velký směr, díky kterému se může člověk absolutně volně vyjádřit. Možná proto jsou obrazy tolik obdivovány, každý člověk si tam najde nějakou jinou emoci. A právě obrazy bývají nejčastějším doplňkem domova, protože dokáže v daném pokoji udělat rázem jinou atmosféru.

natureworks / Pixabay

Moderní obrazy v mém domově

Obraz může být velký, ale může to být i maličký doplněk, který vašemu domovu dává kousek vás, protože každému se líbí něco jiného, a podle toho, jaký obraz si vy zvolíte, můžeme odhadnout nejen vaše pocity, ale také vkus. Je velice zvláštní, když přijdete do místnosti, kde na zdi nic nevisí, žádný obrázek. Vy to hned poznáte, protože se vám zde zdá být prázdno, a proto je mnohdy lepší vybrat si klidně něco extravagantního a velmi moderního, než mít prázdnou zeď.

Jaký obraz se hodí k nám?

Předtím, než si půjdete vybírat obraz, tak se musíte rozhodnout, jestli bude obraz jen doplňkem anebo jestli bude obraz pro vás inspirací, tedy že bude tvořit celou dominantu pokoje a vy už do něj doladíte zbytek vybavení. Pokud chcete jen nějaký doplněk, tak je lepší sáhnout po obrazech, které mají konkrétní motivy, které něco vyjadřují, jako je příroda, zvířata, květiny, města a podobně. Protože to může podtrhnout výraz pokoje. Avšak pokud obraz bude dominantou, tak se ve většině případů doporučuje něco abstraktního, protože pak se další nábytek lépe realizuje. Mohou to být různé barvy, které pokoj prosvětlí anebo naopak utlumí a vy už podle toho, jaký máte obraz, doplníte nábytek. Například když si na stěnu pověsíte pestrobarevný obraz, tak je dobré doplnit to nějakým jednoduchým nábytkem, například čistě bílým či černým a podobně. Musíte také přemýšlet trochu umělecky, protože k některým obrazům se nehodí dřevo, k jiným zase umělé materiály a podobně.

Něco originálního

Mnohdy nezáleží jen na tom, co je na obrazu namalováno. Pokud chcete mít obraz jako inspiraci pro svůj domov, tak musíte dbát také na jeho tvary. V případě, že nechcete něco netradičního, tak můžete zvolit vícedílné obrazy, které vytváří velice zajímavý efekt. Anebo můžete zvolit tvary, jako je kruh anebo úplně originální je trojúhelník, v tomto směru se meze nekladou, záleží jen na tom, jak jste odvážní a do jakého ducha byste chtěli svou domácnost doladit.

Kde obraz seženu?

Obrazy si můžete zakoupit podle předem daných předloh. Dnes dokonce existují různé podoby, kdy nemusí jít pouze o malované obrazy, ale také skleněné, které jsou také velice zajímavé. A pokud se vám žádný z obrazů nebude líbit a umíte sami dobře kreslit, tak si jej namalujte anebo si jej nechte namalovat od malíře. Nechce, aby obraz byl vaší inspirací, protože někdy může obraz za to, že se dostaneme do dobré nálady či nám vnukne nějak dobrý nápad.
Mít obrazy v domácnosti je velice důležité, protože bez obrazů je dům neútulný a prázdný. Ale obraz, který si vyberete, vaši domácnost úplně změní, proto pečlivě vybírejte, abyste zvolili ten správný.