Jak si v létě zařídit balkon

Balkon je místo, které právě v letních měsících hojně využíváme k posezení a k tomu, abychom si vychutnali sluneční paprsky. Můžeme zde trávit dny i večery a aby byl náš balkon skutečně pěkný a zajímavý, měli byste si jej umět také pěkně zařídit. Velmi záleží na tom, jak je váš balkon velký. Pokud je menších rozměrů, tak se budeme muset spokojit pouze s posezením a třeba menším grilem. V každém případě, by nám na balkóně neměli chybět květiny. Ty tomu celému dodají dokonalou atmosféru a budou na vás působit příjemně.

Chcete-li mít na balkoně dostatek soukromí, pak si jej zakryjte rákosem, aby na vás nebylo vidět. U větších balkónů, můžete využít tůje k tomu, aby vám vytvořili soukromí. I podlaha je u balkonu velmi důležitá a proto si na ni položte přírodní materiál, který vaši podlahu udělá zajímavou. Využijte místa, která jsou k tomu vhodná a zaplňte je květinami, stromky a zelení. Na balkoně si můžete pěstovat i jahody, rajčata, nebo bylinky. Rajčata mohou být i truhlíková, pokud je prostor na vašem balkóně skutečně malý. Jahody se dají zavěsit a bylinky můžete mít na parapetu.

Posezení na balkoně by mělo být útulné a zajímavé, abyste se tam cítili dobře. Zapomeňte na nevzhledné plastové židle, pokud chcete mít balkon originální a krásný. Dřevo a příroda je to, co dokáže vykouzlit něco, co vám pomůže zapomenout na to, že se právě nacházíte v panelovém domě. Balkón bude chtít na večer i nějáké zajímavé osvětlení a to vytvoříte tím, že si do květin, zapícháte solární světýlka, sehnat se také dají i solární řetězy, kterými svůj balkon můžete taktéž ozdobit. Pokud máte balkon větší, nebude problém na něj umístit i bazén, abyste se v něm mohli také poh odlně vykoupat, když je venku teplo. Udělejte si i vy koutek plný zeleně, protože balkon nemusí vypadat jen jako úložiště s vypraným prádlem.