Jak neudělat chybu, při zařizování bytu

Určitě každý z nás touží potom, mít krásné bydlení, ve kterém se bude cítit dobře a které z jeho bytu, či domu vykouzlí něco neopakovatelného. Jak neudělat chybu, při zařizování bytu? Moje rada zní, držte se svých pocitů, které vám intuitivně napoví a řeknou, co se osobně vám líbí a co nikoliv.

Horší to je v případě, že váš protějšek má naprosto odlišný vkus a vy se tak společně nedokážete domluvit na tom, jak to u vás doma bude vypadat. Tam je pak třeba zvolit kompromis. Co se týká zařizování bytu, pak rozhodně nezařizujte své bydlení přesně podle katalogu, i když v něm samozřejmě můžete hledat inspiraci, ale abyste dokázali vykouzlit originál, chce to mít také originálně byt zařízen.

Z toho vyplývá, že stejný nábytek, stejné barvy a vše dokonale sladěné, je už dávno pasé, nyní totiž frčí trend, který tím, že máte každý kousek nábytku jiný, ukazuje na dokonalou originalitu, něčeho, co skutečně budete mít doma jen vy.

Vyhněte se kombinování stylů, styl ve své domácnosti mějte jeden, ale čeho se vůbec nemusíte bát jsou barvy a vzory. Je to trend, který právě frčí. Přestaňme si hrát na dokonalost a pojďme s bytovým designem o trošku dál.

Nic není dokonalé a to dokonalé, je pouze uměle vytvořené. To samé platí i v designu. Umělá krása se se již nenosí. Prokombinujte co jde. Ve svém bytě se musíte především cítit dobře vy sami, nikoliv návštěva. Bydlení si udělejte takové, jaké sami cítíte. Pokud se rozhodnete o pomoc poprosit bytového designera, tak si vybírejte takového, který dokáže do vaší domácnosti nasadit ten správný styl, ten, který vy osobně milujete.

I bytový designeři jsou rozděleny do různých skupin. Pokud se podíváte na jejich práce tak zjistíte, na jaký styl se soustředí a jaký mají právě pro tento styl cit. Podle toho si pak designera vyberte. Podívejte se na tvorby různých designerů a ke spolupráci vyzvěte toho, čí práce vás chytne za srdce.