Obývací pokoj jako z katalogu

Potřebujete si zařídit váš obývací pokoj a přemýšlíte jak? Důležité je jaký styl máte rádi, v čem se budete cítit dobře a co bude lahodit právě vašemu oku. Je to velmi individuální a proto není jednotná rada, jak zařídit obývací pokoj.

Ujasněte si, co vlastně chcete. Jestli máte rádi minimalismus, moderní styl, venkovský styl, nebo jednoduchost. Je velice důležité vědět, jak a co preferujete, protože míchat páté přes deváté, nemá smysl. Ve škole designu nás učili, jak udělat originální místnost. Je to v podstatě velmi jednoduché. Nakupte si různé kousky od různých výrobců.

V praxi to znamená, že můžete mít pohovku z jednoho obchodu, světlo z druhého obchodu. Nejlepší a zajímavé kousky nakoupíte jistě v Praze, Brně, Olomouci a dalších větších městech, protože zde je mnoho designových obchodů s netradičním nábytkem.

Pokud milujete minimalismus je to jasné. Váš obývací pokoj, rozhodně nezatěžujte mnoha zbytečnostmi a dekoracemi. Pořiďte si to nejnutnější jako je stůl, pohovka a pár doplňků. U tohoto stylu platí, čím méně, tím lépe.

Moderní styl je otázkou současné doby, na rozdíl od minimalismu, není nadčasový. Každou chvíli se totiž módní styly bydlení mění. Každopádně, je-li vám blízký, pak si tak svůj obývací pokoj zařiďte. V designu platí, že nic není nemožné a pokud se v tom cítíte dobře, má to tak být.

Venkovský styl se k nám opět hojně vrací a lidé si ho oblíbili. Tento styl se vyznačuje dřevěným nábytkem, krajkami, volánky, polštářky a velkou spoustou dekorací. Je to takový přeplácaný styl, který však dokonale vytváří teplo domova a působí velmi útulně.

Jednoduchý styl je pro ty, kdo chtějí jednoduše udržovat čistou domácnost. Je dost podobný minimalismu. Pořídíte si jen ty nejnutnější věci, bez velkých a zbytečných dekorací. Stačí 1 až dvě dekorace a váš obývací pokoj je hotov.

V současné době se stala opět oblíbená bílá barva. Výrazné barvy ustupují. Pokud chcete moderně a jednoduše vymalovat svůj obývací pokoj, pak nakombinujte bílou, která je velmi zajímavá s cihličkami, nebo obložením, či zajímavými tapetami. Syté barvy už nejsou v kurzu. Pokud nechcete mít barvu bílou, pak volte jemnou a nenápadnou, přírodní barvu. Oranžové, žluté, či zelené již odzvonilo.