Plynové kotle Junkers: Ušetřete na vytápění interiéru i vy

zsb-14-3c.300x300Léto už začalo a teploty se vyšplhaly poměrně hodně vysoko. Možná i proto člověk myslí spíše na to, jakým způsobem by se zchladil. I v interiéru domů nebo bytů je vcelku horko a spoustě lidí vrtá v hlavě nákup správné klimatizace. Mnozí z nás ale i přesto přemýšlejí, jak by ušetřili za vytápění. Možná je to i tím, že si právě prohlížejí vysokou fakturu vztahující se k loňské topné sezoně. Co za tuto vysokou částku ve skutečnosti může?

Hlavním viníkem není plyn!

Mnozí lidé si myslí, že za vysoké sumy na fakturách za vytápění může především plyn, který je dražší než tuhá paliva. Na první pohled tomu tak je, nicméně skutečnost je odlišná. Plyn sám o sobě není o nic dražší než jiná paliva. Za vysokými platbami stojí hlavně starý kotel, jehož účinnost je minimální ve srovnání s těmi nejnovějšími. U těch začíná na 80 %. Stejně tak je zapotřebí popřemýšlet o nové realizaci izolace. Kvůli její absenci teplo z interiéru uniká velmi rychle v nezanedbatelném množství.

Kritéria volby správného plynového kotle?

Podle čeho vybírat nový kotel? Aspektů této nelehké volby je vcelku dost. Moderní plynové kotle mohou mít hodně podob. Dbát je třeba hlavně na výkonnost daného modelu. Spočítat si ji lze s přihlédnutím k tepelným ztrátám a velikosti vytápěného prostoru. Dokonce je možné na internetu využít služeb několika nezávislých kalkulaček. Věřit se ale vyplatí pouze specialistům. Poradit se s odborníky můžete například na Topenivodaplyn.cz. Mimo výkon berte v potaz i účinnost kotle. Ta začíná u nejmodernějších zařízení na 80 %, nicméně sehnat lze i mnohem výkonnější. Čím je výkon vyšší, tím zaplatíte na fakturách logicky méně. V neposlední řadě byste si měli promyslet, zdali preferujete stacionární či závěsné konvenční kotle. To samé je třeba řešit i u kondenzačních kotlů.

Tradiční výrobce kotlů

Při výběru konvenčních i kondenzačních kotlů je vhodné orientovat se i podle výrobce. Sázkou na jistotu je značka Junkers. Je to ostatně již více než 100 let, co vyrobil Hugo Junkers první model této světoznámé značky. Už tehdy se jednalo o revoluční záležitost. Vždyť tahání velkých nádob s uhlím bylo především pro mnohé hospodyně neúnosné. Dnešní kotle jsou jednak plně automatické a jednak jednoduché na obsluhu.

Junkers CERACLASS nabízí vysoký výkon s minimálními rozměry

Mezi oblíbené kotle Junkers patří model CERACLASS. Vyznačuje se vysokou výkonností 24 kW. Jestliže máte v technické místnosti minimum volného prostoru, nemusíte zoufat. Tento závěsný kotel má rozměry jenom 700×400×298 cm. Hmotnost zařízení činí pouze 32 kg. K elektronice se servisní technik dostane velmi jednoduše. Kryt drží na pouhých 2 šroubech. Podívat se na tento i další modely můžete v eshopu Topenivodaplyn.cz.