Antigraffiti nátěr: Nekompromisní ochrana majetku před vandaly

domrea.cz_graffiti_cz_nahledovy

Na první pohled se zdá, že boj majitelů nemovitostí se sprejery je nikdy nekončící a pro první stranu předem prohraný. Ale nenechte se mýlit – díky moderním technologiím lze znehodnocený majetek vrátit do původního stavu, a navíc zajistit, aby měli vandalové o důvod méně k opětovné „akci“. Řešení má podobu antigraffiti nátěru, který lze aplikovat až do výšky kolem 3 metrů.

Prvním krokem je odstranění graffiti

Antigraffiti nátěr se aplikuje na důkladně vyčištěný podklad. V praxi to znamená, že pokud vás již vandal poctil návštěvou a „vylepšil“ váš majetek sprejem či fixem, budete se muset postarat o odstranění. Můžete tak učinit sami, nebo si přizvat na pomoc profesionály ze specializované firmy. V čem je háček?

Přestože jsou běžně k dostání čističe všeho druhu, není vyčištění pomalované fasády či jiného povrchu snadné. Barva má tendenci pronikat hlouběji do struktury materiálu a po amatérském zásahu se obvykle nepodaří graffiti zcela překrýt. Profesionálové však vědí, po jakém typu čistidla sáhnout a v případě potřeby použijí efektivní techniku (většinou stroje na bázi tryskání).

Jaké má antigraffiti nátěr vlastnosti?

Jakmile je povrch čistý, může se přistoupit k aplikaci antigraffiti nátěru. Ten účinně chrání umělé i přírodní materiály před dalším poškozením, a to tak, že vytvoří ochrannou vrstvu, přes kterou graffiti nepronikne do podkladu.

K charakteristickým vlastnostem antigraffiti nátěru patří hydrofobní efekt, minimální nasákavost a odolnost vůči špíně. Nijak nemění funkčnost povrchu, na který nyl aplikován a umožňuje snadné mytí od jakýchkoliv nečistot, tedy nejen od graffiti.

A na kolik vás ochrana fasády či jiného povrchu přijde? Cena antigraffiti nátěru je individuální – záleží na členitosti povrchu, výšce, materiálu a celkové rozloze. Přesto se nemusíte bát, že by se vám investice nevyplatila – proces odstranění je nenáročný a nedá se srovnat s čistěním nechráněného povrchu.