Stěhování vás nemusí nutně připravit o nervy

Už samotné slovo stěhování vzbuzuje v mnoha lidech pocit paniky a hrůzy. Není se čemu divit. Třeba po mnoha letech měníte místo svého bydlení. Nejistota, trochu strach z neznáma. To je to, co vás nejspíš straší. Aby alespoň přesun věcí ze stávajícího bydliště do nového domu nebo bytu proběhl co možná nejlépe, připravte se předem.

Organizace musí být

Pro nadšence psaní seznamů všeho druhu právě přišla jejich chvíle. Stěhování veškerého majetku, který vlastníte, není jednoduchá záležitost. Je třeba probudit v sobě organizační talent a s chutí se pustit do práce. Napište si seznam. A ne jeden. Můžete si jej třeba pracovně pojmenovat. Jeden věnujte organizačním činnostem, jež je třeba v souvislosti se stěhováním udělat. Například oslovit stěhovací firmu, domluvit den stěhování. Odhlásit trvalé bydliště, nahlásit novou adresu na zdravotní pojišťovně, v bance a v dalších institucích. Opatřit krabice na stěhování, bude pro vás také důležitým úkolem. Potom vypište všechny předměty, jenž si hodláte vzít s sebou do nového domova. Výhodou seznamů je skutečnost, že v nich můžete škrtat a sledovat, jak počet úkolů klesá a počet zabalených věcí stoupá. Mějte dokonalý přehled.

Nemusíte se strachovat o křehký porcelán

Co patří k tomu nejdůležitějšímu při stěhování? Přece mnoho a mnoho krabic. Velké, malé, zpevněné, s výřezy pro lehčí uchopení i bez nich. Nebojte se, nemusíte obcházet přilehlé i vzdálené obchody a prosit o krabice od zboží. Bylo by to časově náročné a dost možná neefektivní. Protože měkké krabice od banánů nejsou pro stěhování to pravé. Zkuste využít služeb firmy zabývající se prodejem obalových materiálů. Nejen, že si můžete opatřit různě velké krabice. Snadno seženete i další potřebné produkty, které vám stěhování velmi usnadní. Řeč je o lepicích páskách, pytlech, balicích i bublinkových fóliích, provazech, kabelových páskách. Pořiďte si vše, co vám usnadní práci. Uvidíte, že talíře po babičce i křehký porcelán budou v bezpečí.

Stěhování pro vás nemusí být negativní zkušeností. Zachovejte chladnou hlavu. Svůj majetek pečlivě roztřiďte a zabalte, krabice popište. V novém domově pak už jen v klidu vybalujte a nacházejte pro své věci to pravé umístění.