Získejte doma více místa díky vestavěným skříním

Nedostatek místa a úložného prostoru na oblečení, knihy, spotřebiče, sezónní věci pro sport a další, řeší jak rodiny s dětmi, tak např. páry, které žijí v bytě o velikosti 2+1. Kdo má to štěstí a vlastní půdu, vynáší zimní věci na léto právě na ni, ten, kdo nemá, řeší situaci, jak se dá. Věci jsou v úložném prostoru pod postelí, v spíži, něco je dokonce ve skříňce nad toaletou… Situace bývá někdy až žalostná.

Přitom jde vše vyřešit rychle, snadno a poměrně levně. Stačí pořídit si dostatečně velké skříně, které umístíte přes celou stěnu chodby či ložnice. Hodí se i do dětského pokoje, když zvolíte typ s dveřmi barevně lahodící oku dítka, nejenže vyřešíte potíž s místem, ale zároveň potěšíte ratolest zútulněním jejího obydlí.

Skříň plně dle vašich představ a potřeb

Zamyslíme-li se nad konkrétním typem skříní, pak nejlepší jsou vestavěné skříně uvnitř vybavené policemi i tyčí určenou k pověšení košilí a kabátů. Police od sebe mohou být různě daleko, mohou být nahoře, dolů, i uprostřed skříně. Ten, kdo kabáty a dlouhé šaty nenosí se bez tyče k věšení oblečení úplně obejde a místo toho si pořídí skříň pouze s policemi. Ideální je zvolit si různé police, abychom neplýtvali místem a využili každou přihrádku co nejlépe.

Co se týče dveří, posuvné, jež jsou praktické, nezaberou místo do prostoru pokoje. Skvělé je umístit na ně zrcadlo, čímž nejen že dosáhnete moderního vzhledu, ale zároveň nemusíte přemýšlet, kde ho pověsit. Co se týče barvy dveří, decentně působí hnědé i bílé matné provedení, lesklé černé jsou vysoce elegantní a zvolíte-li kombinaci dřeva a průsvitného skla, bude skříň naprosto trendy. Krásné jsou i celoprosklené dveře, nebo ty, jež zdobí matné či lesklé kování.

Než se rozhodnete pro nějaký typ skříní, inspirujte se na internetu. Najdete obrázky mnoha nejrozličnějších modelů, jejichž krása vás uhrane. Budou-li pro vás cenově nedostupné, vězte, že vše je možné koupit i levněji, stačí použít podobný, ale levnější materiál, nebo obejít se bez toho, aby byl výrobce známý, a vy jste platili nejen za kvalitu, ale především za značku.