Zrušte nepořádek pro zdravý domov – druhá část

Zrušte nepořádek pro zdravý domov – druhá část

3. Zastavte nevyžádanou poštu

Každý rok představuje asi pro jeden malý stát nevyžádaná pošta několik tun papíru – je to přes mnoho stromů podle ochránců životního prostředí. A více než jeden cenný zdroj je zařazen do nevyžádané pošty: Průměrný člověk stráví ekvivalentem osmi měsíců svého života, otevíráním nevyžádané pošty.

Podívejte se na na internet na informace o tom, jaké kroky můžete podniknout, aby vaše jméno bylo odstraněné z marketingových seznamů. A nebojte se: I když nechcete dostávat kupóny v poště, tak můžete stále najít skvělé nabídky na domácí zboží online. Přejděte přímo na internetové stránky značek, které máte rádi, nebo zjistíte obývací sociální využití speciálních nabídek.

4. Jděte nakupovat

Udržujte každodenní předměty inteligentně uspořádané – a dobře zásobené – aby se zabránilo šílenému hledání nebo zbytečnému nákupu. Extra baterie, výrobky z papíru, čistící prostředky, dokonce i šampony, mýdlo a zubní kartáčky jsou moudrými, tak je dobré je mít po ruce. A upevněte nákupy.

Ušetříte čas, plyn, energii a peníze tím, že budete kombinovat (spojovat) několik pochůzek, nákupů do jedné cesty. A když už jsme u toho, zvažte další on-line nakupování. Mnoho stránek bude uchovávat záznamy o vašich společných nákupech, tak můžete konzultovat váš osobní nákupní seznam, když jste zrovna přihlášení na webové stránce.

5. Opakujte

Nemusíte brát všechno najednou. Vezměte trochu organizování kdykoli můžete, a nakonec budete přidávat v úklidu až budete mít vše čisté – zelenější domov.

Pamatujte si: Věci, které jsou dobré pro nás osobně, jsou často také dobré pro životní prostředí. To platí zejména, pokud jde o náš životní prostor. Zaveďte do domu trochu více organizování a budete se cítit dobře na vaší cestě k bydlení a úspoře.