Spočtěte si svou spotřebu plynu!

Spočtěte si svou spotřebu plynu!

plynový sporák
Autor obrázku: Steven Depolo

Podle nejnovějších průzkumů mezi veřejností se zjistilo, že přes jednu polovinu dotazovaných, kteří si před pár lety zřídilo plynovou přípojku, by tuto chybu již neudělalo. Negativní pohled na vytápění plynem se však objevil teprve nedávno. Může za to především markantní zdražování, které postihlo nejen plyn, ale i elektřinu a samozřejmě pitnou vodu. Problém však zůstává značně vysoká cena, kterou poskytovatelé plynu každý rok zvedají. A to se plyn označoval za nejvýhodnější zdroj, který léta svou cenu měnit nebude. Realita je jiná a je třeba hledat řešení. Levný plyn je jasným cílem, kde ale hledat?

Hledej, hledej, na nikoho nedej

V současné době nelze poradit nic jiného, než že hledání informací o poskytovatelích plynu nalezneme na internetu. Tento neměnný fakt je jasný a proto bychom měli začít nejlépe hned. Proč? Protože pokud srovnáte svého poskytovatele s konkurencí, s velkou pravděpodobností zjistíte, že platíte víc, než byste museli. Pojďme tedy na to.

Chodit zvlášť na stránku každého poskytovatele plynu a srovnávat tak ceny, to je zbytečné. Každá cena plynu může být jinak uvedena a dostali bychom se do velmi nepřehledné situace. Na internetu nalezneme však velmi přehledné weby, které se na tuto problematiku přímo specializují. Jejich výhodou je přehlednost, rychlost a konkrétní údaje, které jsou nám pak přímo „servírovány až pod nos“.

Specialisté na dosah

Tyto weby se specializují přímo na aktuální nabídky a ceny poskytovatelů plynu a nabízejí nám tak aktuální a jasnou představu. Konkrétně se jedná o speciální nástroje, jako je kalkulačka plynu, kde zadáte své konkrétní údaje a máte šanci je porovnat s Vámi dostupnou konkurencí. Proč je ale výhodné přestoupit?

Nejen, že získáte levnější sazbu za plyn, ale často i přechodem k novému poskytovateli získáte značné výhody a bonusy, díky kterým se samotná změna může stát ještě atraktivnější. Samozřejmě je nutno si dále pročíst veškeré podmínky a zvážit i smluvní faktory, aby se samotná změna vyplatila a nedostali jsme se do nepříjemné situace.