Kvalitní okna sníží hluk z ulice až o 72%!

Kvalitní okna sníží hluk z ulice až o 72%!

kvalitni-oknaBydlení na vesnici má své výhody. Čistější životní prostředí, možnost návštěvy blízké přírody a méně hluku. A právě hluk dokáže naopak život znepříjemnit mnohým obyvatelům měst. Tramvaje křižující ulice, nákladní automobily, kolony a troubení automobilů a někdy i hlasití chodci. Řešení je kupodivu snadné. Mohou to být nová okna. Podívejme se na možnosti nových plastových oken a dveří blíže.

Hluk, teplo a větrání

Nejnovější výzkumy specializované na možnosti plastových oken nám ukazují, že kvalitní modely jsou schopné tlumit okolní hluk z ulice až o 72% oproti klasickým starým dřevěným oknům. A to už je opravdu znatelný rozdíl. Zejména obyvatelé v rušných ulicích, podél silnic, železnic nebo u stavenišť či letišť tento fakt ocení. Rozdíl je citelný a podílí se pak i na kvalitnějším spánku a celkově je organismus mnohem méně zatěžován.

Okna a dveře jsou ale i jedním z míst, kde dochází k největším únikům tepla vůbec. Stará okna netěsní, dveře nedoléhají a v zimě můžeme dát i o několik stokorun měsíčně více za vytápění. Nová plastová okna jsou schopna tepelné úniky eliminovat a tak se projeví výměna nejen na udržení tepla v místnostech a domě, ale i ve Vaší peněžence.

V neposlední řadě je s novými okny a dveřmi snazší manipulace. Nová okna, ať z plastu nebo hliníková okna, dovolují několik stupňů a možností ventilace a je tak mnohem snadnější vyvětrat, aniž bychom otevírali okno. Lze si do oken nechat aplikovat žaluzie, ochranné sítě proti hmyzu nebo rolety.

Vchodové dveře, proč ne z plastu?

Tak jako stará okna nenabízí příliš dobrý užitek, tak je to i se starými dveřmi. Rozhodně se vyplatí si pořídit nové plastové dveře, které nám ušetří náklady za vytápění, nedělají hluk a jistě zajistí i mnohem větší bezpečnost, než dveře staré. Díky značné konkurenci na trhu je cena oken i dveří přijatelná a někdy i poměrně nízká, z čehož samozřejmě těží koncový zákazník.