Bojíte se rekonstrukce bytu v Praze? Není třeba!

Bojíte se rekonstrukce bytu v Praze? Není třeba!

Více než 2/3 obyvatel Prahy bydlí v panelových domech nebo činžácích. Není na tom nic špatného. Jednotlivé byty je však třeba postupně rekonstruovat. Ne každý je ale specialistou na domácí a stavební práce a tak výpomoc od stavební firmy může být více než jen vhodná. Podívejme se na druhy rekonstrukcí, a jak vlastně takové práce probíhají.

Je třeba jít s dobou

Autor obrázku: Oregon Department of Transportation

Moderní bydlení vyžaduje úsporu za energie, vysokou pohodlnost a přesto nízké celkové náklady. Staré byty však nevyhovují. Mají stará bytová jádra tvořena sádrokartonem, který je často plesnivý a rozpadá se, dispozice bytu nemusí odpovídat moderním podmínkám a bydlení a kuchyně jsou nevhodně stavěné. Není ale nic snazšího, než se pustit do rekonstrukce bytu.

Mezi nejčastější rekonstrukce a opravy bytu spadají jistě opravy bytových jader. Rekonstrukce pražských bytů probíhá právě v tomto duchu. Upravují se bytová jádra, která je nutno vyzdít, dále se rekonstruují koupelny, předělávají se kuchyně a mění se i dispozice bytu stavbou příček a zvětšují se místnosti. Běžný člověk se však do takové rekonstrukce pustit nemůže. Proto jsou tu specializované stavební firmy.

Během pár dní až týdnů

Rekonstrukce bytu netrvá příliš dlouhou dobu. Specializované stavební firmy si dokážou poradit i s náročnou rekonstrukcí během několika málo týdnů. Není problém změnit dispozici bytu, předělat rozvody elektrické energie, dále vyzdí bytové jádro nebo upraví kuchyni. Samozřejmě že vše podle představ klienta.

Rekonstrukce není náročná ani, co se týče materiálu. Stavební firmě lze poskytnou vlastní materiál, který lze pořídit za vlastní náklady například ve slevě. Samozřejmě, že je pak výsledná částka rekonstrukce nižší. Jindy je ale možné nechat stavební firmu pracovat s vlastním materiálem. Ušetříte čas a starosti.

Kvalita

Stavební firmy specializované na rekonstrukce bytu jsou svou vysokou kvalitou vázány minimálně dvouletou zárukou. Když se v této době kdykoliv stane jakákoliv technická závada, není třeba nic opravovat na vlastní náklady. Nebojte se tak svěřit rekonstrukci profesionálům.