Květinové truhlíky do oken, jak je neznáte

Květinové truhlíky do oken, jak je neznáte

květináč
květináč, Autor obrázku: Selena N. B. H.

Zaujaly vás skvěle vypadající květinové výzdoby na oknech vašich sousedů a uvažujete, že si je také pořídíte? Buďte originální a místo tradičních plastových truhlíků dejte přednost jiným materiálům, které vám pomohou k atraktivní květinové výzdobě.

Přírodní materiály s vůní venkova

I v případě okenních truhlíků jsou velmi oblíbené zejména přírodní materiály. Nejčastěji se můžeme setkat s dřevěným provedením, které nám nabízí velmi pestrou škálu dalších možných úprav. Vyhrát si v tomto případě můžeme také s volbou barevného nátěru, který truhlíku dopřejeme. Stále více milovníků venkovského stylu bydlení však dává přednost přirozené barvě dřeva, což je možnost, která rozhodně stojí za zvážení. Pokud přemýšlíte, jak svému domovu dopřát nádech venkova, dřevěné truhlíky na vaše okna jsou pro vás tou správnou volbou. Pokud chcete využít recyklovaných materiálů, zkuste třeba europalety, je to zdroj velice levného dřeva, ze kterého se vyrábí i levný a stylový nábytek.

Nebojte se být kreativní

Pustili jste se do výroby truhlíku sami a obáváte se, že nebude tak dokonalý jako ten z obchodu? Nebojte se z jeho nedostatků udělat přednosti a jakýmkoliv nerovnostem šikovně přizpůsobte celý design truhlíku. Použít můžete i nařezané kousky větví, které uchytíte podél celého truhlíku a vznikne vám tak jedinečně přírodní styl, který vám budou ostatní závidět. Pak už jen stačí vhodně zvolit květiny, které na okno vystavíte. Nemusíte však nutně shánět pestře kvetoucí rostliny, ale například i bylinky, které budou skvěle vypadat na okně vaší kuchyně. Vy tak navíc budete mít čerstvé bylinky vždy po ruce.

Na truhlíky zcela netradičně

Pokud vám běžné truhlíky připadají moc okoukané a rádi byste si domů pořídili něco skutečně originální, nebojte se zapojit vlastní fantazii a vymyslet pro své květiny uložené vskutku netradiční. Skvělým dojmem působí i dřevěné desky, které šikovně uchytíte k okennímu parapetu a pomocí provrtaných děr do nich usadíte keramické květináče. Oblíbené jsou i různě tvarované kovové úchyty na truhlíky, které působí pro změnu honosným dojmem. Do takových úchytů je dobré umístit skutečně výrazné květiny, které skvěle podtrhnout výsledný dojem z celé okenní výzdoby.

Využijte, co dům dal

Našli jste doma přebytečnou dřevěnou krabičku a nevíte, co s ní? Použijte ji pro výrobu vlastního truhlíku. Stejným způsobem u vás najdou uplatnění i starší police a přihrádky, které byste za normálních okolností nejspíš vyhodily. Díky jejich roztodivným tvarům a barevným odstínům si s výrobou truhlíku můžete skutečně vyhrát. Využijte současného ročního období, které venkovním květinám skutečně přeje, a vyzdobte si dům podle svých představ. Nebojte se experimentovat s kombinacemi různých rostlin a truhlíků, protože jedině tak docílíte opravdu jedinečného a atraktivního vzhledu celého svého domu. Pokud vás zajímá recyklace materiálů do zahrady, zkuste tento návod na květináč z pneumatiky.