Modrá pyramida stavební spořitelna a.s., financujte své bydlení spolehlivě

By: nikcname

Modrá pyramida stavební spořitelna a.s. je bankoví společností podnikající na českém finančním trhu. Její historie se píše od roku 1993. Svou obchodní činnost zahájila 16. prosince 1993 pod názvem Všeobecná stavební spořitelna a.s. Mottem se stal slogan: „ Vezměte to za dobrý konec“.

Od začátku své bankoví činnosti se věnovala finančním produktům určeným k financování bydlení. Nabídka produktů tak v sobě zahrnovala pouze poskytování stavebního spoření, úvěrů na bydlení, překlenovacích úvěrů a hypoték. Postupem času se ovšem portfolio produktů rozšířilo. Z čistě stavební spořitelny stala univerzálním poskytovatelem finančních sužeb a finančního poradenství. Nyní nabízí široké spektrum finančních služeb.

Patří mezi jednu z bankovních společností, která je schopna nabídnout hned několik možností, týkajících se stavebního spoření a úvěrů z něj vyplývajících. Na finančním trhu patří mezi dominantní společnosti. Za dobu své existence získala bohaté zkušenosti, ze kterých vychází vstříc svým klientům.

Byla zřízená a stále je ve vlastnictví finanční skupiny Sociéte Générale, která stojí i za Komerční bankou. Spojení Modré pyramidy stavební spořitelny a.s. s finanční skupinou Sociéte Générale vedlo k tomu, že má spořitelna velmi silné finanční prostředí. Skupina Sociéte Générale patří ve finančním oboru k úplné špičce.

V čele Modré pyramidy stavební spořitelny a.s. stojí tří členné představenstvo. Předseda představenstva zároveň vykonává i funkci generálního ředitele této finanční instituce. Součástí této společnosti je i dozorčí rada. Dozorčí rada se skládá se šesti členů.

Její pobočky se nacházejí po celé ČR. Většina jich tvoří součást budov Komerční banky. Za své dlouholeté působení na českém finančním trhu získala Modrá pyramida stavební spořitelna a.s. hned několik významných ocenění. Nejznámější ocenění této banky je vyhlášení za „Spořitelnu roku“.

Stavební spoření si mohou klienti u Modré pyramidy stavební spořitelny a.s. vybrat ze čtyř základních spořících produktů. Jsou jimi klasické stavební spoření, Maxi spoření, spoření Moby junior a spoření Mopísek. Mopísek stavební spoření je stavební spoření určené narozeným dětem. Maxi spoření je kombinací stavebního spoření s penzijním připojištěním. Moby junior je určen dětem, studentům a mladým lidem.