Dům a zahrada

By: iinduuu

Bydlení ve vlastním domě se zahradou je sen většiny z nás. Část lidí dokonce sen o vlastním bydlení se zahradou zná přeneseně do reálu. Co ale ten zbytek, co o vlastním bydlení s domem a zahradou jen sní? I tito lidé si mohou svůj sen splnit. Na pořízení vlastního bydlení s názvem „Dům a zahrada“ stačí ostatním lidem vzít si hypotéku.

Hypotéka pomůže lidem se splněním jejich vlastního snu o bydlení. Dům a zahrada představují krásné bydlení. Využijí ho zejména rodiny s dětmi. Děti si mohou na zahradě hrát a rodiče je mají neustále na očích. Nemusí tak prožívat strach o děti, který prožívají rodiče žijící v panelákových bytech.

Pořídit si dům a zahradu není zrovna levnou záležitostí. Lidé se sice musí zadlužit na dlouhá léta hypotékou, na druhou stranu, ale bydlí ve vlastním. Dům a zahrada patří dnes mezi velmi lukrativní typ bydlení. Žijete si sami ve svém domku a nikomu se nemusíte zpovídat z toho, co děláte a proč to tak děláte.

Dům a zahradu si můžete vybrat zcela podle vašich představ. V době moderních technologií, která je dnes v plném proudu, není problémem postavit bydlení podle konkrétního přání majitele. Dnešní firmy realizující stavbu domů a v projekci zahrad dokážou téměř nemožné. Dům a zahrada vypadají v konečné fázi přenádherně. Opravdu stojí za to vynaložit finanční prostředky na tuto formu bydlení.

Pokud chcete přenést konkrétní návrhy do reality při stavbě domu a zahrady, nebude v tom žádný problém. Jednoduše firmě, které zadáte stavbu sepíšete své návrhy. Záleží jen na Vás, zda bude dům a zahrada čistě funkční, či bude sloužit i k relaxaci. Dům bude určitě stavěn ve stylu funkčního využití obytné plochy. Čili bude klasicky postaven ve stylu kuchyně a pokojů.

Dům postavený ve funkčním stylu vám přinese užitek, ale i možnost relaxace. Počet místností, kterými by měl dům disponovat, si stanovte sami. Vhodné je postavit dům s dětským pokojem, obývákem, ložnicí, pracovnou a kuchyní. Jedná se o standardní dům o velikosti 4+1. Součásti domu je samozřejmě i zahrada.

Zhruba máme představu o tom, jak by mohl dům vypadat. Na řadu tak přichází téma zahrada. Zahrada může mít několik využití. Zahradu může využívat buď čistě k relaxaci, k pracovní činnosti či skloubit oba způsoby dohromady. Podle toho, jaký způsob využití zahrady si zvolíme, bude mít zahrada vzhled.

Pokud se rozhodneme pro čistě relaxační využití zahrady, nebudeme potřebovat žádná políčka na pěstovávání zeleniny. Zahrada bude disponovat trávníkem. Umístíme na ni zahradní krb a gril. Dětem vybudujeme na zahradě prolézačky a pískoviště. Rovněž zde můžeme pořádat zahradní párty se sousedy.

Při funkčním využití zahrady, budeme již uvažovat o umístění políček. Na políčkách totiž můžeme pěstovat zeleninu. Rovněž mohou být na zahradě umístěné ovocné stromky. V tomto případě nám zahrada přináší dvojí užitek. První užitek je radost z vlastnoručně vypěstované zeleniny. Druhým užitkem je vhodné využití volného času.

Při skloubení zahrady v duchu relaxace a praktického využití budeme uvažovat o rozdělení zahrady na dvě poloviny. Na jednou polovinu umístíme zahradní krb, prolézačky a ostatní věci důležité pro relaxaci. Na druhé polovině zahrady, pak vybudujeme políčka pro pěstování zeleniny. Tomuto způsobu využití zahrady se někdy také říká multifunkční využití zahrady.

Dům a zahrada je jednoznačně nejlepší volbou pro vlastní bydlení. Nikdo vám nemůže do ničeho mluvit. Sami si rozhodujete o celkové podobě.