Palety všude kolem nás

By: sergio venuto

Zařizujete nový byt či dům nebo ho jen vylepšujete? Chcete mít hezký nábytek za co nejnižší možnou cenu, originální, který Vám budou všichni závidět? Pak je nábytek z palet právě pro Vás. Stačí si opatřit nějakou tu paletu a pak už záleží jen na tom pohrát si s designem.

V dnešní době je nábytek z palet velmi oblíbený. Je cenově dostupný pro každého. Palety se dají sehnat ve stavebninách anebo Vám nějaká paletka zbyla po rekonstrukci či stavbě domu. Pokud chcete paletou interiér jen oživit, stačí Vám jedna, nemusíte si hned stavět schodiště.

Co vše lze s palet vyrobit?

Dá se říct, že jakýkoli kus nábytku. Mezi nejčastější patří stoly, postele, pohovky, knihovny nebo jen poličky třeba z malých palet od zeleniny. Nejedná se jen o vnitřní nábytek lze ho použít i jako zahradní na Vaše terasy či do altánků.

Originalita a spotřeba palet

Není dáno, kolik palet musíte na nábytek spotřebovat. Udělejte si svůj vlastní a originálnější než má třeba Váš soused. Namíchejte si vlastní škálu barev, odstínů a do práce zapojte i třeba Vaše děti. Různé obtisky jejich dlaní na nábytku pro ně budou zábavou a pro Vás zanechají vzpomínku na jejich dětská léta. Palety otáčejte, překlápějte, různě přikládejte na sebe, nebojte se experimentovat.

Pár typů

Např. otočením palety na druhou stranu a zavěšením na zeď získáte nápaditou poličku třeba na fotky i obrázky. Poskládáním dvou, tří palet na sebe a vedle sebe na šířku dostaneme základ postele. Stačí už jen přidat vhodnou matraci a můžete si užít skvělý spánek v novém pelíšku.

Nábytek z palet je opravdu pro každého. U jeho výroby si můžete určitě užít i mnoho zábavy s dětmi či s Vaším partnerem.