Zahradní obrubníky na své zahradě skutečně oceníte

By: Geraint Rowland

Chcete mít krásnou zahradu plnou květin, keřů či stromů, ale váš manžel stále nadává, že se kolem toho špatně seče? Existuje řešení, které vám rozuzluje oba problémy, tímto řešení máme na mysli zahradní obrubníky.

K čemu slouží zahradní obrubník?

Zahradní obrubník má jednak funkci estetickou, protože mnoho žen a milovnic zahradničení jej využívají jako dekoraci při oddělování různých částí od sebe. Toho také někdy využívají zahrádkáři, aby si třeba oddělili různé plodiny, aby věděli kde, co mají a zároveň jejich zahrádka byla krásná. A jednak má i funkci praktickou. Díky tomu, že květiny či stromky oddělíte zahradním obrubníkem, tak se vám bude kolem něj dobře sekat. A pokud máte tu tendenci dávat kolem květin či stromů jako ozdobu kamení, tak s obrubníky máte jistotu, že tyto kamínky nepoškodí vaši sekačku.

Jak obrubník vypadá?

Laicky lze říct, že na první pohled zahradní obrubník připomíná klasickou lištu, která se využívá při podlahách. A dokonce bývají často ze stejného materiálu, což je nejčastěji plast, ale samozřejmě se najdou i jiné, jako jsou různé kovy. Avšak přece jen zde malý rozdíl je a tou je výška a šířka obrubníka. Při zahradních obrubnících se výška pohybuje kolem šesti centimetrů a pojezdová šířka, přes kterou může sekačka zasáhnout, může být různá, ale často jde o čtyři centimetry. A velkou výhodou tohoto obrubníku je to, že jej můžeme jakkoliv tvarovat.

Snadná instalace

Nainstalovat zahradní obrubník není nic složitého. Koupíte si jednotlivé obrubníky podle toho, jak velké prostředí potřebujete oddělit. Pak je, vyrobíte tvar, který potřebujete a jednoduše obrubník zatlačíte do země. Jde o velmi rychlý proces, u kterého není, co byste mohli pokazit.

Kde zahradní obrubníky koupit

Podobně jako i jiné vybavení na vaši zahradu i zahradní obrubník lze zakoupit v zahradních potřebách a někdy také v květinářství. Avšak pokud nenajdete barvu, kterou chcete anebo máte jiné podmínky, tak samozřejmě můžete využít internet, na kterém najdete vše, a zahradní obrubník není výjimkou.

Zahradní obrubník může být nejen příjemnou dekorací vaší zahrady, ale také velice praktická věc, díky které můžete pohodlně sekat trávu.