Komínové digestoře ve stylu pro každou kuchyň

800x600_vipkd527_01Komínové digestoře! Bez digestoře nebude vaše kuchyň nikdy kompletní. Na co se při výběru odsavače par zaměřit? Především na technické parametry jako je hlučnost a výkon, nikoliv pouze na design a cenu. Komínové digestoře ocení zejména majitelé velké kuchyně.  Pokud máte přístup ke komínové nebo ventilační šachtě či je vaše kuchyně vybavena otvorem do světlíku, tak si můžete objednat účinnou odtahovou digestoř. V opačném případě volíme recirkulační odsavač par, kde se přefiltrovaný vzduch vrací zpět do místnosti.

Důmyslné komínové digestoře

Komínové digestoře se jeví jako výhodnější, i když v zimě mohou způsobovat tepelné ztráty, pokud nemáte k dispozici zpětnou klapku.  Ideální jsou komínové digestoře s přepínáním mezi oběma metodami odsávání. Je dobré vědět, že uhlíkový filtr nezachytí vodní páry ani některé zplodiny, a navíc je nutné filtr každý půlrok měnit, čímž se využití recirkulační digestoře prodražuje. Rozhodně doporučujeme před výběrem komínové digestoře se poradit s odborníkem, pokud těmto věcem nerozumíte. Jen správně zvolená digestoře vás zbaví par, pachů a mastných výparů vznikajících při vaření, smažení či pečení, a tak zabrání jejich šíření do dalších prostor bytu.

Komínové digestoře – moderní a praktický doplněk

Nejen komínové digestoře by měly vhodně zapadnout do stylu každé kuchyně a tvořit s ní pěkný harmonický celek. Také je dobré design odsavače sladit s ostatními spotřebiči nebo troubou. Digestoře dělíme nejen podle vzhledu, ale také podle umístění a to na klasické, ostrůvkové, výše zmíněné komínové, dekorativní, výklopné, zabudované a výsuvné na dálkové ovládaní. Komínové digestoře a další typy seženete v bílém a černém laku nebo v mosazi a nerezu. Z dalších materiálů se uplatnil plast, měď a tvrzený hliníkový plech. Někdy je možné do prostoru nad digestoř umístit skříňku z kuchyňské linky nebo nějakou poličku.

Více info o digestořích