Máme doma myš!

By: chrstphre ㋛ campbell

Můžete být jakkoliv čistotní a stejně se l vám může dostat myš, obzvlášť pokud žijete na vesnici, ale samozřejmě, že ani ve městě to není žádná neobvyklá věc. Bohužel je dost obtížný úkol vyhnat myš z domova, kromě toho jde o hlodavce, který se poměrně často a hodně množí, takže pokud jí nechytíte v krátkém čase, tak můžete mít doma celou myší rodinku.

Jak nám myši škodí?

Mnozí vědí, že myši jsou snad nejtypičtějším škůdcem. Dokážou denně spotřebovat množství potravin a různých zbytků. Což může být problém hlavně pro potravinové sklady. Kromě toho ve skladech i ve vašich domech mohou močit a roznášet svůj trus, což sebou může přinést mnoho nemocí, které mohou být i nebezpečné. Mnozí si nedokážou představit, kolik škody může taková malá myška udělat. Jde o hlodavce, pro kterého nejsou problémem ani poněkud odolné materiály, jako jsou plasty, dřevo anebo zdivo. Takže pokud vám myš překouše nějaké kabely, může se stát, že váš dům skončí v plamenech. Kromě toho mohou narušit i stavební konstrukce, potrubní systémy, ale také i vnitřní vybavení domu.

Jak myši získávají potravu?

Myslíte si, že když jste čistotní, tak myš se u vás nemůže objevit? Opak je pravdou, pro myš je dům to nejlákavější, protože vždy se tu najde aspoň malinký drobek, a pokud ani drobky nenajde či ji nestačí, tak se pustí do věcí okolo, ať už jde o dřevěné či dokonce zdi. Problém je, že myš se živí zejména v noci či při soumraku, takže je poměrně těžké přistihnout jí při činu.

Jak se tedy mám myší zbavit?

Mezi nejznámější variantu, jak bojovat s myši jsou klasické pastičky. Otázkou je, co na pastičku dát, aby se myš přilákala a nechala chytnout. Každý má svou teorii, někdo se drží toho, že na past je nejlépe nastražit sýr, jiný zase dává špek či nějaký suchý salám a dokonce se radí i vlašský ořech.

Kromě pastiček na myši jsou i jiné možnosti, jako například elektrické odpuzovače, které působí nejen na myši, ale i na některý hmyz a podobně. Je jich mnoho druhů a záleží jen na vás, který použijete. Pro někoho nepříjemnou jsou zvukové odpuzovače, protože pronikavé pískání vás může po jisté době přestat bavit.

Existují i tak zvané deratizační krabičky, kdy jde o krabičku, kde je nějaká látka, která myš přitahuje, ale zároveň jí i zahubí. Myš si tedy do ní vleze a zároveň se uvnitř setká se smrtí.

Někdy je těžké zbavit se škůdců v domácnosti, a tak můžete vyzkoušet více metod.