Díky barvám získáte nový dům za pár korun

Lidé stále touží po něčem novém, protože chtějí pořád objevovat a být originální. Pravdou je, že v některých oblastech, jako je třeba móda lze tuto touhu splnit, avšak pokud jde o domov, tak je to poněkud náročnější, zejména co se týče financí a tak většina lidí vytvoří něco, co budete krásné po celý život.

By: Paragon Apartments

Změna je život aneb Udělejte si svět barevnější

Pravdou je, že přestavba útulné domácnosti podle módních trendů by byla finančně velmi náročná, ale také si můžete změnit dům za pár korun. Jak to udělat? Vždyť je to tak jednoduché. Stačí, když změníte barvu stěn.

Ze staré nudné a beztak už i šmouhovité barvy vytvoříte něco kouzelného, co vytvoří v dané místnosti něco úplně jiného. Díky tomu, že změníte barvu pokoje, dáte pokoji úplně nový nádech a atmosféru a najednou bude i dříve nudný pokoj zářit. Navíc změnit pokoj pomocí barvy vás nepřijde moc draho. Je pravdou, že záleží na tom, který pokoj chcete vymalovat, protože od velikosti se odvíjí také cena barvy, avšak pokud půjde o průměrnou místnost, tak zaplatíte kolem tisíce korun, což je rozhodně levnější než celková přestavba.

Jakou barv zvolit?

Nejtěžší na celé proměně pokoje barvou, je výběr barvy, protože je velmi těžké odhadnout, která barva pokoji prospěje a udělá z něj, to co jste si vysnili v představách a která bude pravým opakem. Zpravidla platí, že pokud je pokoj málo posvěcen denním světlem a jde spíše o menší a tmavou místnost, kterou byste chtěli rozzářit v pravém slova smyslu, tak byste měli používat spíše světlejší barvy.

V případě, že chcete pokoj rozzářit a zároveň opticky zvětšit, tak kromě světlé barvy musí jít také o teplou barvu, což znamená žlutá, oranžová a podobně. Ale jestli chcete změnit i velkou místnost za málo peněz, tak si můžete dovolit použít i tmavší odstíny. A velmi zajímavě také vypadá, když kombinujete dvě barvy, nejlépe světlou a tmavou. Například bílou a hnědou, anebo žlutou a zelenou a podobně. Pokud máte strach, že zvolíte úplně špatné barvy, tak je lepší poradit se s odborníkem.

Kde koupit barvu?

Existují zvláštní obchůdky, kde prodávají barvy a laky. A právě díky těmto obchodům můžete proměnit vaši domácnost za málo peněz. Zde můžete koupit bílou barvu a zvlášť i tuby s barevnými pasty, které si pak sami namícháte doma. A pokud máte strach, že to špatně namícháte, tak můžete koupit již vytvořenou barvu a pokud máte nějaké speciální přání, tak v některých obchodech vám barvu přímo namíchají.

Změnit si domácnost je velmi náročné, ale existují cesty, kterými můžete udělat úplně jiný pokoj i bez toho, abyste utratili majlant.