Postaveno bez námahy – dům na klíč

Mnoho lidí si plánuje společné bydlení v krásném novém rodinném domku. Avšak většinou bývá taková stavba náročná nejen na finance, ale také čas a práci. A tak si to můžete usnadnit a nechat si postavit dům na klíč.

lailajuliana / Pixabay

Co znamená, když se řekne dům na klíč?

Když se řekne dům na klíč, tak máte vyhráno, protože to znamená, že vámi vysněný dům čeká už jen na vás. Toto označení se používá pro dům, který je připraven k tomu, aby se lidé nestěhovali. Před domem už nenajdete žádné stopy po stavebních úpravách, což znamená, že sutě i veškerý dopad je odklizen. A radostí budete skákat i při vchodu dovnitř do domu, protože zde budete mít teplo, jelikož topení musí fungovat. Také byste měli mít napojenou vodu. Váš dům bude sice úplně bílý, ale to je jediná změna, která budete muset sami vykonat. Jen si dovezete nábytek a už si můžete plně užívat vašeho nového domova.

Bude dům na klíč takový, jaký si přeji?

Jestlipak chcete dům podle vašich představ, tak nejprve dostanete velký katalog, kde je nespočet návrhů plánů pro nové bydlení. Vy můžete ukázat na kterýkoliv z nich a bude stát na daném pozemku. Avšak může nastat situace, že se vám ani jeden z navrhovaných domů nebude zamlouvat. Ani tato situace není problém, protože v rámci splněn vašeho snu v podobě nového bydlení, je také nový nákres plánů. Takže buďto dáte dohromady dva domy a budete mít jejich kompromis anebo si vymyslíte úplně něco jiného.

Kde katalog najdu?

Pokud se rozhodnete, že si necháte své nové bydlení postavit někým jiným, tak si vyberete firmu, která tyto služby zajišťuje. A tato firma vám poskytne veškeré důležité podklady, mezi které patří také katalog. Ale lze si tento katalog také zakoupit. A pokud chcete pár korun pošetřit, tak jsou i různé druhy katalogů volně k nahlédnutí na internetu.

Jak stavba probíhá?

Jedná se o stavbu jako každou jinou, avšak s tou výjimkou, že vy se nemusíte o nic starat ani nic kupovat. Stačí jen, když jim předem řeknete, co všechno si v novém bydlení přejete, poté se sepíše smlouva, kde tyto práce budou popsány, aby se nestalo, že někdo si bude v postupu výstavby vymýšlet další věci, ale bude požadovat stejnou cenu. A pak vám budou přidělení dělníci, kteří budou vytvářet vámi vybraný dům na klíč, a vy se pak jen nastěhujete. Vše je jednoduché a pro vás bez práce.

Potřebuji i pozemek?

Ve většině případů lidé, kteří chtějí nový dům, již pozemek mají vyřešený. Avšak může se stát, že máte plány, jak byste chtěli vše realizovat, ale ještě nemáte veškeré věci, například koupený pozemek. Ve většině případů jej musíte mít, když si chcete nechat vystavět dům na klíč, ale existují společnosti, které nabízejí různé služby, mezi kterými se také objevuje například vyřízení pozemku. Avšak mnohdy je lepší najít si pozemek opravdu sami, abyste měli opravdový sen, protože někdy se může stát, že sice budete své hnízdečko, jak jste si ho vysnili, ale ve špatné lokalitě.

Na jakou firmu se mám obrátit?

Existuje mnoho firem, které nabízí vybudování nového bydlení a je velmi těžké odhadnout, která je ta nejlepší, proto se dívejte na jejich práci, čtěte recenze těch, kteří již s danou firmou spolupracovali anebo dejte na jméno. Avšak dnes jsou tyto zednické práce kontrolovány, a tak byste měli mít zajištěnou kvalitu téměř u každé firmy.

Mít své vysněné bydlení a navíc bez práce je sen každého z nás, tak proč si ho nesplníte? Vyberte si dům, který se vám líbí, a nechte si ho postavit na klíč.