Vstupní dveře

Hned první, co vaše návštěva uvidí, jsou vstupní dveře. Samozřejmě, že právě dveře a okna jsou naprosto nejdůležitější na celé stavbě, zejména pokud se jedná o vstupní dveře. Není jednoduché vybrat si ty správné a měli byste myslet na mnohé důležité detaily.

Vstupní dveře, kterými netáhne

Při výběru vstupních dveří nejprve musíte myslet na to, jak jsou izolovány, protože se jedná o vrstvu, která vás dělí od vnějších prostředí, kde může být velká zima. Proto musíte být opatrní, abyste si do vchodu nedali dveře, které patří mezi jednotlivé místnosti. Myslete na to, že čím více jsou dveře zatepleny, tím máte větší jistotu, že k vám nebude foukat. Někteří lidé mají rádi také dveře, které jsou doplněny sklem. Avšak pokud zvolíte nějakou špatnou variantu, tak vám právě tady může utíkat teplo.

Dveře dřevěné

Dřevěné vstupní dveře jsou naprostou klasikou. Tyto dveře lidé upřednostňují z mnoha důvodů. První z nich je materiál, který je přírodní a tak působí teple a příjemně, hned dalším je to, že dřevěné dveře se perfektně hodí, jak k dřevěným, ale také plastovým okenicím a také garážovým vratům. A pokud máte na domě nějakou dekoraci v podobě přírodních kamenů anebo máte dřevěný srub a podobně, rozhodně byste tento přírodní materiál neměli rušit něčím umělým.

Moderní je plast

V poslední době je velice oblíbeným materiálem plast. Pravdou je, že jde o materiál, který sice není přírodní, ale zato je poměrně odolný. Plastové vstupní dveře nemusíte nijak udržovat, a přesto vám vydrží několik let a budou vypadat stále stejně. Někteří dokonce tvrdí, že plastová varianta je lépe izolovaná, než klasické dřevěné dveře.

Něco úplně jiného

Pokud chcete mít něco jiného, něco originálního, tak můžete zvolit hliníkové vstupní dveře. Zdá se, že hliník je tím nejlepším materiálem pro vaše dveře, protože je to lehký, ale zároveň velice odolný materiál. Dokáže se vyrovnat s podmínky, které na něj přichystá příroda, jako je silný vítr, rozdíly teplot, sníh a mnoho dalších. A to nejlepší na tom vše je, že nepotřebují vůbec žádnou údržbu a přesto jsou snad napořád. I když se jedná o lehký materiál, tak budete mít krásně mohutné dveře, kterých se zloději určitě zaleknou.

Variantou jsou i bezpečnostní vchodové dveře

Myslete na bezpečnost své rodiny a majetku. Pořiďte si rovnou bezpečnostní dveře do domu. Tento typ dveří je složený z několika druhů materiálů a povrchovou vrstvu je možné libovolně měnit.

Můžete tak získat dveře:

  • s laminátovým povrchem
  • se vzhledem přírodní dýhy
  • z masivu

Mezi další výhody těchto dveří patří výborné izolační vlastnosti a dveře také splňují bezpečnostní i požární normy.

Pokud tedy bezpečnost patří mezi vaše priority a zároveň chcete vzhled uzpůsobit vašim požadavkům, bezpečnostní dveře se stávají dobrou volbou.

Kde koupím vstupní dveře?

Dveře jakéhokoliv typu jsou k dispozici ve velkých obchodech, které se zabývají bydlením a domovem, také v mnoha obchodech s nábytkem. A mnoho lidí si pořizuje dveře u sousedů v Polsku, kde mají výhodnější ceny. Hlavně co se týče plastových dveří, které jsou zde výrazně levnější.

 

Vstupní dveře jsou první, co na vašem domě uvidíme, a proto si dejte záležet na tom, aby byly dokonalé a nezkazily celkový dojem domova.