Paláce fotbalových mágů

Jsou slavní, jsou úspěšní a jsou třeskutě bohatí. Řeč je o hvězdách fotbalového plátna, které svým neskutečným umem s fotbalovým míčem na hřišti dobyly takřka celý svět. Za svůj nevídaný talent a píli jsou samozřejmě také božsky honorováni. Většina top hráčů by svým ročním příjmem pomalu pokryla rozpočet několikačlenné rodiny na dlouhá léta. Není se tedy čemu divit, že své získané jmění všemožně investují. Móda, luxusní automobily, dobročinné akce či charita nebo právě královské nemovitosti. Kteří fotbaloví mistři jsou majitelé těch nejdražších a největších příbytků?

Manželé Beckhamovi https://www.flickr.com/photos/34128229@N06/3230579166/in/photolist-5VtyCN-5jCYsS-6p6XXo-88EPHv-2T1cvj-6RsyBx-8j9Ggn-bX1k3A-bX14GJ-bX1pb3-bX12zE-bX1oZb-bX1jNY-bX1b7S-bX16ww-bX1c4j-bX12Ky-bX12do-bX1ioW-8QaPpt-fCEhNo-6mGCUC-4CaK9V-bX1cru-bX13io-bX1ajw-bX1hkd-bX15WJ-bX1ifs-bX1fhh-bX13P3-bX1g2G-bX1iHs-bX13vf-bX19RJ-4ecUXP-5uEXLB-4EXjN-5uKjif-7Y9hns-88EV5R-nmBRJw-5uKh5q-59tzxS-5uK8Z5-6xaWu7-7HLqmd-7HGtQD-C8qiv-36ZWxm

Mezi skutečné gurmány, co do vlastnictví luxusních domečků, patří bezesporu fotbalová legenda David Beckham. Bývalý kapitál anglického fotbalového mužstva má na svém kontě hned několik pozoruhodných vilek. Mezi opravdu velmi povedené kousky patří jeho dům v Los Angeles. Rezidenci v Beverly Hills, v sousedství paláce Toma Cruise, hledala rodina Beckhamová skutečně dlouho, ale nakonec našla perfektní, prostorný dům v italském stylu za 460 milionů korun v přepočtu. Americká chlouba disponuje sedmi ložnicemi, tenisovým kurtem, bazénem, domácím kinem, samozřejmě apartmánem pro důležité hosty, rozsáhlou zahradou, šesti malebnými zahradními fontánami a mnoha dalšími vychytávkami. Království si LA si slavná rodinka pořídila během působení Davida v místním fotbalovém klubu LA Galaxy. V průběhu angažmá ve španělském Realu si David s Victorií taktéž pořídili mocnou vilu v Madridu. V dobách, kdy hrával David za Bílý balet ať už v La Lize či v Evropské lize, o níž se můžete více dozvědět na populárních stránkách bet 365, totiž převážnou většinu času rodina trávila na Pyrenejském poloostrově. Se sídlem na Americkém kontinentě se však madridský dům rovnat nemohl.

Skutečnou lahůdkou je však dům nacházející se na pozemku o rozloze 17 akrů v britském Sawbridgeworthu. Beckinghamský palác, jak se rezidenci přezdívá, koupili Beckhamovi těsně po svatbě již v roce 1999 a to za 431 milionů korun. Kromě nadstandardních ložnic a reprezentativních prostor byste v domě našli nahrávací studio, vlastní kapli a nepřekvapí vás ani soukromé fotbalové hřiště. Nedávno se do výčtu nemovitostí slavného záložníka dostala další extrémně zajímavá budova. Díky tomu, že se Beckham rozhodl investovat solidní balík fotbalového klubu z Miami a vytesat z něj jeden z nejlepších týmu v Severní Americe, musel si na Floridě pořídit i útulný domeček. Do oka manželům Beckhamovým padla dlouho neprodejná extravagantní stavba v Miami po zesnulém návrháři Giannim Versacem. Právě na schodišti tohoto velkolepého sídla byla v roce 1997 ve věku pouhých 50 let světoznámá módní ikona zastřelena.

Miami, Casa Casuariana:  https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Versace_Mansion_(South_Beach,_Florida)#/media/File:Casa_Casuarina.jpg
Miami, Casa Casuariana:
https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Versace_Mansion_(South_Beach,_Florida)#/media/File:Casa_Casuarina.jpg

Byl to Versace, kdo více než šedesát let starou stavbu Casa Casuarina za půl miliardy korun přepracoval v luxusní palác neorenesančního stylu, který na každém kroku doslova překypuje přepychem. 10 prvotřídních ložnic, 11 úchvatných koupelen a obrovská kuchyně oplývajícími samými super moderními přístroji, které by každé hospodyňce rozhodně vyrazily dech. V proslulé rezidenci rozhodně nesmí chybět ani bar, prostorná tělocvična a posilovna s prvotřídním vybavením sauna ani herna. Avšak toto zdaleka není špičkou ledovce, na kterou byste v bohatstvím sršícím doupěti narazili. Obrovskou raritou a zároveň i marnotratností je téměř 20 metrů dlouhý mozaikový bazén před domem vykládaný čtyřiadvacetikarátovým zlatem. Za takový dáreček se slavný pár opravdu plácl přes kapsu, vyplatit museli v přepočtu nebeských 1,2 miliardy korun.