Zahradní nábytek z masivu

K výrobě zahradního nábytku z masivu se používá kvalitní smrkové dřevo, které je řádně vysušené. Smrk je v našich podmínkách nejvhodnější na výrobu tohoto nábytku. U smrku je zaručena dlouhá životnost. Velice odolný je dubový nábytek. Ten je ale dražší, než ten smrkový. V posledních letech je moderní i hliníkový a kovový zahradní nábytek. Kdo má ale rád přírodní materiály, určitě dá přednost nábytku z masivu. Ten nejlépe zapadá do přírody, a tak na zahradu je ideální volbou. Masivní materiál zaručuje dlouholetou životnost. Když se o masivní nábytek dobře staráme tak, že ho natíráme, když je potřeba, má neomezenou životnost. Zahradní nábytek z masivu nemá využití jen na zahradě, ale je vhodný i do mateřských školek, do předzahrádek restaurací, a na chaty. Sestava nábytku se skládá ze stolu, a u něj mohou být lavice z obou stran. Lavice bývají s opěrkou, nebo bez ní.

Pohodlný zahradní nábytek z masivu

Oblíbená jsou lehátka z dubu. Jsou polohovací, a tak si ho můžeme nastavit tak, jak se nám příjemně leží. Kvalitní odpočinek nám zaručí i polohovací křeslo. Takové křesílko nám umožní kvalitní odpočinek na zahradě, u bazénu, ale vejde se nám třeba i na balkon. Můžeme na něm odpočívat, číst si, pít kávu, ale i se opalovat. Jeho využití je široké. Velkou výhodou křesílka je to, že se dá snadno složit a uklidit, třeba když víme, že ho nebudeme nějaký čas používat, nebo na balkoně, aby nezabíral místo, ale hlavně na zimu, když ho znovu použijeme až na jaře. Masivní zahradní nábytek se vyrábí i pro děti. Lépe se jim na něm sedí, než na lavicích určených pro dospělé. Dětem to určitě udělá radost, že mají svůj nábytek na zahradě.

Nábytek z masivu se stává stále oblíbenější

Nemusí jít jen o zahradní nábytek. Třeba taková zahradní houpací lavice udělá radost celé rodině. Vejdou se na ní podle velikosti houpací lavice většinou tři lidé, ale dají se koupit i pro čtyři osoby. Z masivu si na zahradu můžeme pořídit i skládací stoličky. Výborně poslouží, když se nás sejde u stolu na zahradě víc, než je obvyklé. O zpříjemnění pobytu na zahradě se postarají zahradní doplňky z masivu. Mohou to být květináče a truhlíky na květiny z masivu. Jsou opatřeny stejně jako nábytek ochranným olejem, nebo voskem. Dalším zahradním nábytkem může být servírovací stolek na kolečkách, nebo truhla z masivu, vhodná na uklizení polstru Moc hezké a také velmi praktické je polohovací lehátko na kolečkách. Kolečka umožní snadný přesun lehátka, třeba když ho chceme umístit do stínu. Dalšími doplňky na zahradu jsou z masivu odpadkové koše, dřevníky, kam uložíme dřevo do grilu na grilování.

Zahradní nábytek z masivu

Zahradního nábytku je na trhu spousta. Přesto ten z masivu je ta nejlepší volba. Je to čistě přírodní materiál, který se do zahrady hodí za všech nejlépe. Vhodná péče o zahradní nábytek nám prodlouží jeho životnost o mnoho let, a nábytek bude stále vypadat jako nový. Hned, když si zakoupený nábytek přivezeme domů, je dobré si přečíst návod, jak se o nábytek starat. Abychom věděli, jakým nátěrem ho udržovat je důležitá věc, pro jeho další životnost v tom nejlepším stavu. Samozřejmě je důležité nábytek udržovat v čistotě. K tomu nám stačí voda. Je dobré vědět i to, že pokud zahradní nábytek z masivu jednou napustíme olejem, budeme nuceni to dělat i při příští údržbě. Na zimu by se neměl zakrývat plachou, protože by se nám mohlo stát, že by zplesnivěl. Je vhodné ho uklidit do sklepa, nebo do garáže. Tam mu bude nejlépe. Rozhodně není na uskladnění vhodná moc suchá místnost. Tam by u nábytku mohly vznikat praskliny z přesušení. I když zahradní nábytek z masivu potřebuje určitou údržbu, přesto se vyplatí ho zakoupit. Budeme mít nábytek z přírodního materiálu, a to je na zahradu ta nejlepší volba.