Jak najít v Praze bydlení dle vlastních představ? Ujasněte si, co čekáte

Najít v Praze luxusní bydlení není žádný problém. V první řadě záleží samozřejmě na vašich finančních možnostech, o nic méně ale nejsou důležité ani vaše preference.

Vzhledem k tomu, že jde o nemalou investici, kterou řada zákazníků hradí i desítky let, by nemělo jít o žádnou „z nouze ctnost“, ani o vynucený kompromis. Nové bydlení by mělo naprosto odpovídat vašim představám.

Společenský život, nebo klid blízko přírody?

Než se tedy rozhodnete pro tento důležitý krok, ujasněte si, co od pořízení vlastního bydlení v Praze čekáte. Chcete mít blízko do práce, k přátelům nebo jednoduše do centra? Myslete na to, abyste nemuseli denně trávit desítky minut v městské hromadě dojížděním. Máte rádi společenský život? Nebo toužíte spíše po historické nemovitosti?

Pokud vychováváte malé děti a jste rádi obklopení přírodou, tak vám nejspíše budou naopak vyhovovat vily či domky v okrajových částech Prahy. Podle čeho vybírat poté? Zjistěte si, jaké tu existuje dopravní spojení, protože ne vždy bude zřejmě možné cestovat autem.

Prohlédněte si okolí

V neposlední řadě se zajímejte o to, jaká je bezpečnost a občanská vybavenost dané části Prahy. Najdete tu supermarket, poštu či lékárnu? V řadě obcí na okraji Prahy se nachází mateřská či základní škola, výjimkou není ani pobočka městské knihovny – typickým příklad je třeba Velká Chuchle.

Zároveň se podívejte, jaká zajímavá místa se nacházejí v okolí, předem si projděte vámi vybranou čtvrť a ujistěte se, že se tu cítíte vážně příjemně. To je totiž to nejdůležitější kritérium.