Jak uspořádat oslavu v zahradním altánu

nuzkovy-party-stan-3x3-m-4-bocni-steny-s-okny-bilyChcete využít krásných slunečných dnů pro pořádání zahradní oslavy, svatby, nebo obyčejného grilování s rodinou, či přáteli, ale máte strach, aby se počasí nezměnilo ve Vaši noční můru? Stačí totiž větší dešťová přeháňka, letní bouřka, případně letní teploty nad 30°C v kombinaci se spalujícím sluncem a musíte vše narychlo přeplánovat a nalézt vhodný vnitřní prostor. To se Vám ale nemůže stát, pokud si pořídíte velký zahradní stan, nebo altán, který Vás ochrání před deštěm, větrem a slunečními paprsky.

Rozměry altánu určíme podle počtu hostů a typu události

Základní otázkou, kterou si budete muset před pořízením zahradního altánu položit je jeho velikost. Při určování potřebných rozměrů si můžete nakreslit, nebo jiným způsobem vyznačit rozměry uvažovaného zahradního altánu a pokusit se do takto vyznačeného půdorysu umístit alespoň 2 stolky s židlemi. Tak získáte poměrně rychle dobrou představu o tom, jestli budou rozměry dostačující, případně budete muset vybrat větší zahradní stan, či altán. Pokud si nechcete dávat práci s takovýmto návrhem, lze vyjít z informace, že v případě klasických oslav, kdy budou hosté usazeni na židlích okolo stolů, je třeba pro každého vyhradit cca 1,5 m2 a v případě koktejlových večírků a podobných událostí, na kterých se budou nacházet jen vyšší kulaté stolky s menším průměrem, dostačuje pro každého návštěvníka zahradního altánu 1 m2 prostoru.

Nezapomeňte na výzdobu zahradního altánu

Pokud půjde o svatbu, nebo podobnou honosnější událost, pak lze jednoznačně doporučit výzdobu stropu stěn z několika kusů látky, která ve výsledku připomíná nařasené závěsy. Tyto ozdobné prvky lze dokoupit jako příslušenství některých stanů, ale můžete si je i snadno vyrobit v domácích podmínkách z vhodné- ideálně lehčí látky typu šifon apod. Při troše zručnosti při jejich instalaci a volbě správných barev pak může působit vnitřní prostor altánu velmi honosně.