Nejrychlejší zahradní stavba? Dřevěný domek!

zahrdomkyVětšina Čechů sní o užívání si volných chvil v klidu na vlastní zahradě. Co si budeme povídat, chatařství a chalupářství je prostě typicky česká záležitost. Chvíle idylky mají lidé spojené s večerním grilováním, opalováním se na dece v trávě či čtením knihy ve stínu pergoly. Máte na své zahradě nějaký přístřešek?

Zastřešený prostor by neměl chybět na žádné zahradě. Poskytne vám stín v nepříjemném horku a zachrání vaši oslavu, když začne pršet. Také si sem můžete umístit posezení, třeba pěknou polstrovanou sedačku, jelikož pod střechou se nemusíte omezovat na nevzhledný plastový nábytek, jemuž nevadí déšť. Spousta lidí však přístřešek nemá, protože jej považují za příliš drahý špás. Jestli jste o tom také přesvědčení, nechte se vyvést z omylu.

Zahradní altán si postavíte sami, ze stavebnice

Máme dobrou zprávu pro všechny, kteří v dětství milovali stavebnici LEGO. Zamiřte do dětského pokoje a koukejte se trochu procvičit ve skládání, protože složit ze stavebnice lze i zahradní altány a pergoly.

Česká firma Herold dodává jednak svoje zahradní domky, jednak výrobky estonské společnosti Palmako. Důležité však je, že je doručuje ve formě stavebnice i s návodem. Ušetříte tedy za řemeslníky, stavbu si na vlastní zahradě realizujete sami. Beztak z ní budete mít daleko větší radost, když ji sestavíte vlastníma rukama. Žádné speciální nářadí ani zkušenosti nejsou potřeba. Zvládne to každý průměrně zdatný kutil.

Stejně snadno sestavíte i boudu na nářadí

V nabídce společnosti Herold si jistě všimnete, kolik různých domečků, altánů, pergol i luxusních chatek se vyrábí. Možná vás napadnou i další využití pro zahradní domky na vašem pozemku. Typicky mohou sloužit jako bouda na nářadí, sklad dřeva nebo dětský domeček. Některé modely poslouží místo chatičky. To už se ovšem pohybujeme v trochu jiných částkách. Záleží jen na vás, kolik jste do zahradní stavby ochotní investovat.