Šatní skříň nenápadná i obrovská. Jak vybrat tu správnou?

MARTIN5D-DCREAL-800x650Chcete si pořídit větší úložný prostor pro všechno své oblečení? Správným ukládáním můžete zvýšit jeho životnost, takže výběr skříně rozhodně není nic zbytečného a vyplatí se pořídit si takovou, která vám sedne nejen do bytu, ale i při každodenním používání. Jak na to se dozvíte díky několika jednoduchým tipům.

Poličky, šuplíky, závěsný systém

Předem si ujasněte, co od skříně vůbec očekáváte. Jestli pokukujete spíše po koupi klasické skříně do šatny, kam se ukládají kabáty, nebo hledáte praktickou variantu do pokoje pro uložení všech druhů oblečení. Kombinované typy se šuplíky a poličkami jsou velmi praktické a pomohou vám při běžném uklízení věcí. Důležité je zjistit si proto nejen vnější rozměry, ale zaměřit se i na to, co skříň ukrývá vevnitř. Správnou volbou můžete získat velmi praktické a funkční řešení.

Vestavěná varianta

Hlavně do menších bytů a také všude tam, kde chcete ušetřit cenný prostor, se hodí vestavěná skříň. Nemusí se nutně jednat o plně zapuštěnou variantou, ale i méně hluboké skříně přesně zapadající do vytyčeného prostoru pomáhají s chytrým uspořádáním pokoje. Zaměřte se na kombinaci s dalšími kusy nábytku a snažte se vytvořit si promyšlený interiér plný chytrých řešení. A stačí tak málo, jako je výběr správné šatní skříně.

Designové provedení ideální do vašeho bytu

Kromě praktické stránky věci, jako jsou vnější rozměry a množství úložného prostoru, se jistě budete ohlížet i na designové provedení vaší nové skříně. Vsaďte na řešení ladící s dalším vybavením a nebojte se zapojit i lehký kontrast. Moderní šatní skříně na sobě často mají i zrcadla či jiné dekorativní prvky. Oblíbený bývá jednoduchý design, ovšem pro milovníky vintage či podobných stylů se jistě najdou i okázalejší zdobené skříně. S výběrem si klidně dejte na čas, protože skříň bývá investice pro delší období a je dobré nenakupovat bez rozmyslu.